Foto: Williams/LATRubens Barikello uzskata, ka “Williams” pieļaus lielu kļūdu, ja nolems arī viņu nomainīt ar ‘maksas pilotu’gluži kā pērn vietu Sera Frenka Viljamsa komandā zaudēja Niko Hilkenbergs.

Barikello cer uz līguma pagarināšanu ar Grūvā bāzēto komandu, tomēr pēc neoficiālas informācijas vienība apsver arī iespēju nolīgt jaunāku pilotu, kuram turklāt būtu spēcīga finansiāla aizmugure. Šo kandidātu vidū esot tādi piloti kā vācietis Adrians Zutils, brazīlietis Bruno Senna un holandietis Gjedo van der Garde – šī brīža GP2 sēriju vicečempions.

“Arī man ir bijušas sarunas ar citām komandām,” nespēla pats Barikello. “Mana pārliecība ir, ka “Williams” komandai, ja vien tai nav nopietnas finansiālas problēmas, būtu jāsaglabā esošā situācija – ar vienu ļoti pieredzējušu un motivētu braucēju un otru jaunu un attīstībā esošu pilotu. Divi nepieredzējuši puikas – tas būtu kļūdains risinājums. No savas puses es varu tikai gaidīt piedāvājumu – esmu visu licis galdā.”

Jāpiebilst, ka Barikello komandas biedrs Pastors Maldonādo jau ir garantējis vietu “Williams”, pateicoties ļoti dāsnajam Venecuēlas naftas kompānijas PDVSA atbalstam. Pēc neapstiprinātas informācijas finansiālais atbalsts, ko PDVSA nodrošinās komandai uz nākamo gadu, varētu pieaugt līdz 30-40 miljoniem Eiro, atkarībā no komandas panākumiem un līdz ar to arī TV laika.

No otras puses jāņem vērā, ka “Williams” komanda šajā sezonā startē ļoti vāji un Konstruktoru kausa kopvērtējumā šobrīd ieņem devīto vietu, par kuru sezonas beigās pienāksies krietni mazāka TV translāciju summu daļa un tas var radīt papildus finansiālo spriedzi komandā un pieprasījumu pēc diviem ‘maksas pilotiem’.

1 KOMENTĀRS

  1. It kā jau viss pareizi Barika textos, tikai – kaut kā visai nemanāms ir “ļoti pieredzējušais un motivētais”.
    Ja tīmam ir budžets, tad varbūt tas arī ir OK, bet Williams situācijā varētu būt, ka izdevīgāk patiešām ir divi jaunuļi, kas nodrošina “action” un “ekrāna laiku”..