Gaidot Itālijas GP izcīņu Moncā, piedāvāju dažus atbilstošus video, kas ļaus noskaņoties uz “La Pista Magica” (maģiskais aplis) nots.

Ja Spa trase Šūmaheram bija zīmīga ar debiju un citiem spilgtiem notikumiem, tad tieši Moncā vācietis ir izcīnījis septiņas uzvaras (visvairāk par visiem), tieši Moncā viņš nostirpināja savu ‘tifozi’ mīluļa statusu un tieši Moncā 2006.gadā emocionālā preses konferencē pēc sacīkstēs paziņoja par savu pirmo aiziešanu no F1. Blakus Šūmaheram toreiz sēdēja Kimi Raikonens un Roberts Kubica, kuram tas bija pirmais pjedestāls karjerā.

Savukārt, lai gūtu zināmu priekšstatu par Monca trases īsto seju, kurā vēl nebija ‘S’-veida bremzējošie līkumi, jāatskatās uz 1971.gada Itālijas GP. Jau nākamajā gadā drošības standarti paaugstinājās un tas atsaucās uz Moncas konfigurāciju. Slavenajā sacīkstē uzvarēja Pīters Getins (BRM), par sekundes desmitdaļu pārspējot Roniju Petersonu (March). Pirmos piecus pilotus (Getins, Petersons, Sevērs, Heilvuds un Genlijs) šķīra tikai 0,61 sekunde.