Šī sezona Hamiltonam nebūt nav zemē metama vai pilnīgi izgāšanās, tomēr pārāk bieži sacīkšu laikā domās viņš ir citā pasaulē vai aizņemts ar savas taisnības/trajektorijas ierādīšanu citiem.

Nedmājiet, ka sniegšu atbildi uz jautājumu, kas notiek ar Luisu Hamiltonu. Ļoti šaubos, ka viņš pats varētu sniegt vispusīgu skaidrojumu. Tomēr atcerēsimies kaut vai 4 gadus senus notikumus, kad Hamiltons debitēja “McLaren”. Viņš bija F1 debitants, taču ar ārkārtīgi dabisku sacīkšu braucēja talantu un pieļāva ļoti maz kļūdas.

Hamiltonam traucē zvaigznes statuss? Foto: McLaren

Tagad tiesnešu apspriedes telpās Hamiltons pavada vairāk laika nekā savas komandas sapulcēs. Pēdējais posms Spa tam ir uzskatāms piemērs. Vispirms saķeršanās ar Maldonādo, kurš pats, protams, ‘uzprasījās’, tomēr Hamiltons bija beidzis pēdējo Q2 apli un riepas vajag pietaupīt, taču tā vietā viņš sāk izspolēt riteņus pēc “La Source”, lai ierādītu vietu Maldonādo. Godīgs sods abiem ‘gaiļiem’ būtu atņemt 5 starta pozīcijas.

Pēc tam sacīkstē bija Kobajaši. Vai tad Hamiltons nezināja, ka Kamui ir viens no tiem, kas neatdot pozīciju bez cīņas un taisnes beigās vismaz mēģinās atgūt zaudēto? Viņam tas bija jāzina un jāprognozē japāņa turpmākā darbība, gluži kā Vēbers ar prātu izdomāja, ka “Eau Rouge” var saglabāt trajektoriju, jo viņam blakus ir Alonso, kas ir pārāk gudrs, lai riskētu ar sadursmi. Tomēr Hamiltons pagrieza pa kreisi, it kā tur neviens nebūtu, iespējams vēlreiz atgādinot visiem, lai nemaz nemēģina. Brīžiem Hamiltona uzvedība trasē atgādina klases izsitēja paņēmienus.

Tagad priekšā ir Monca, kur “McLaren” tradicionāli pēdējos gados veicas labi. Pērn Hamiltons un Batons izvēlējās pilnīgi pretējas taktikas piespiedējspēka ziņā. Batons nolēma izmantot lielāko piespiedējspēku, lai varētu saudzēt riepas un viņam gandrīz izdevās uzvarēt. Hamiltons tā vietā gribēja būt neapturams starta finiša taisnē, mēģināja apdzīt visus jau pirmajā aplī un beidza sacīksti, ietoriecoties Masas formulā.

[column size=”2-5″][quote]Kādu gan ‘superieroci’ “McLaren” iegūtu, ja Batona mieru, koncentrēšanos un briedumu spētu transplantēt Hamiltonā!?[/quote][/column]

Lai gan “McLaren” atkal un atkal izsaka uzticību savam ‘nerātnajam dēlam’ un nedomā lauzt viņa trases uzvedības stilu, gan jau Martins Vitmāršs bieži ir aizdomājies, kas būtu, ja varētu Hamiltonam ‘iepotēt’ Batona mieru vai Batons atrastu tās pāris desmitdaļas vienā aplī, kas ir Hamiltonam. Batons jau ir izgājis caur jaunības maksimālismam un tagad ir mierā ar sevi, kamēr Hamiltonam traucē koncentrēties ne tikai temperaments, bet arī augstākās sabiedrības locekļa statuss un ballītes kopā ar draudzenes Nikolas Šercingeres slavenajiem paziņām.

Kādu gan ‘superieroci’ “McLaren” iegūtu, ja Batona mieru, koncentrēšanos un briedumu spētu transplantēt Hamiltonā!? Rezultāts būtu kaut kas līdzīgs vienam vācu pilotam, kas bieži redzēts dzerot “Red Bull”.

Fetelu un Hamiltonu uzskata par šīs paaudzes labākajiem pilotiem. Kas būtu, ja viņiem abiem samainītu mašīnas? Vai Hamiltons ar “Red Bull” pārstātu avarēt un uzvarētu visu pēc kārtas? Un vai Fetels iekš “McLaren” pēkšņi būtu vīlies dzīvē un no sašutuma sāktu darīt muļķības trasē?

1 KOMENTĀRS

  1. Manā redzējumā gan Vetelim, gan Luisam vēl ir jaunības maksimālisms iekšā. Tāpēc pie vienlīdzīgām mašīnām uzskatu, ka vinnētu – Alonso… Ātruma ziņā viņš ir kaut kur tur pat…bet viņš ir ievērojami…hmm… smarter (nezinu latviešu valodā precīzu tulkojumu) – gudrāks, prātīgāks, nosvērtāks…jā, nosvērtāks… viņš arī riskē, bet zina, kad tas ir tā vērts…

  2. Es gan sliecos domāt, ka ar Hamiltonu nekas TĀDS nenotiek. Vienkārši mēs redzam retu un unikālu eksemplāru, kurš mūsdienās brauc ar īstu sacīkšu braucēja degsmi. Savā pirmajā sezonā, būdams jauniņais, viņš izteiktas pārgalvības, protams, neatļāvās – vienkārši brauca un krāja pieredzi. Tiesa, tā brīža mašīna un apstākļi situāciju gadrīz noveda pie sensacionālas uzvaras čempionātā, kā arī garantēja superzvaigznes statusu. Bet, kopš uzvaras nākamajā gadā, izskatās, ka visas slūžas ir vaļā – Hamiltons reāli izbauda procesu.
    Loģiski, ka visi, kuri nesēž Red Bull, apzinās savu šī brīža iedzinēja statusu. Bet, kas tad ir labāk? Garlaicīgi vizināties, gaidot līderu neveiksmes, vai arī maukt un izbaudīt sacīkstes? Hamis izvēlas otro. Par to viņam respect…

  3. Ja godīgi, es arī tā īsti nespēju palikt par Hamiltona fanu. Braukšanas stils viņam ir ļoti labs, precīzs, bet nu viss pārējais … Kaut gan Beļģijā par to sadursmi ar Kobajaši viņu negribas vainot, jo japānim ir drausmīgi viltīgs, noslēpumains stils, ne jau gluži netīrs, bet tāds, kur viņš vienmēr nostājas pozīcijā “es nebiju vainīgs”. Principā viņš brauc no aizstāvības pozīcijas, vienmēr brauc ar vecām galošām, cik ilgi var.

  4. nevelti saka – Alonso is the best driver, but Hamilton is the best racer. ka jau pro teica, hamiltons izbauda procesu.
    bet vai mes kads vinu par to varam vainot? par to, ka vins izbauda sacikstes, agresivu brauksanas stilu un slavu?
    iespejams, ka sads skats uz dzivi vinam apgrutina cinu par uzvaram un tituliem, bet kurs vecumdienas bus laimigaks par jauniba paveikto, Hamiltons ar 1 titulu, bet fantastisku brauksanas stilu, ateviskam skaistam uzvaram, skaistiem manevriem un superzvaigznes statusu, vai piemeram Fettels ar kadiem 3 tituliem, bet visnotal garlaicigu karjeru?
    pec pedejiem tragiskajiem notikumiem hokeja pasaule gribot negribot jasak domat par daudz garigakam lietam, par to ka mes uz dzivi atskatisimies vecumdienas, par to vai ir dzive pec naves, par to vai mes no dzives panemam visu to, ko ta mums sniedz un kas galu gala dzive ir svarigakais, laime, gimene un draugi vai materialas vertibas(tituli) ko kapa lidzi nepanemsi?
    Hamiltons izvelas laimi. ja, vins ir sliktais puisis, huligans un varbut pec naves atskiriba no citiem nonaks elle ne paradize (joks protams, bet vins izbauda sodienu. vins varbut sobrid nav tik veiksmigs ka Fettels, jo nebrauc cempiona formula, bet domaju, ka vins tiesam ir laimigs cilveks. vins daudz uzsver to, ka ir gimenisks cilveks un cik daudz vinam nozime Nikola. Ari sava piedo dzivei garsu.
    Bet esmu parliecinats, ka taja bridi, kad mclaren atkal bus spejigi nopietni cinities par titulu, tad Hamiltons savu iespeju izmantos. vins vienkarsi ir parak liels cinitajs, lai to nedaritu.

  5. Man liekas, ka viņš nav vai negrib saprast to, ka viņam vairs nav ātrākā formula un turpina braukt tā, it kā viņam būtu visātrākā formula. Šīs “cietpaurības” viņš ir nonācis tur, kur viņš ir un mēs vēl redzēsim ar ko tas viss beigsies… varbūt kaut kad aplauzīsies un kļūs prātīgāks, varbūt arī nē… varbūt pametīs formulu neko vairāk nesasniedzis, varbūt kļūs par izcilāko sava laika braucēju…?

  6. sezonas sākumā uz brīdi likās, ka Hamis beidzot saņēmies, bet viss kopš, laikam, Monako… labi, ok, agresīvs braucējs, degsme – bet ja salīdzina kaut vai ar Kobajaši, tad japānis, būdams ne mazāk agresīvs, vismaz māk pats no sava agresīvā stila iegūt (jo zaudēt, braucot par 8. – 10., īsti daudz nevar), tad Luiss pamanās tikt burtiski izsmērēts pa sienu 🙂 vnk es kaut kā neredzu nekādu glorious degsmi tajā, ka, ķerot finišu uz pjedestāla, čalis saskrienas ar Kobajaši.