Vitantonio Liuci pēc pirmā līkuma incidenta svētdien notikušajā Itālijas GP izcīņā Monca trasē paziņoja, ka viņš ir bijis tikai pasažieris un sākotnēji viņu no trases izstūmis Heiki Kovalainens.

Jau pirmajā līkumā nekontrolējamā Liuci HRT formula izsita no sacīkstes Niko Rosbergu un Vitāliju Petrovu, kā arī izšķērsoja ceļu vairākiem citiem pilotiem. Vēlāk pēc sacīkstes tiesneši piešķīra 5 starta pozīciju sodu Liuci, tomēr itālietis paziņoja, ka incidentā vaina jāuzņemas Heiki Kovalainenam no “Lotus”.

“Es atvainojos Rosbergam un Petrovam, taču tā nebija mana vaina – mani zālē izspieda Kovalainens,” paziņoja Liuci, kurš savam māju posmam bija sagatavojis īpašu ķiveres dizainu. “Tiklīdz biju uz zāles, mašīnu vairs kontrolēt nespēju – pēc pirmās izslīdēšanas es vēl ‘noķēru’ mašīnu, taču otro vairs izkontrolēt nespēju.”

“Es iebraucu Kovalainenam blakus labajā malā un viņš mani izspieda zālē,” turpināja itālietis. “Kas biju zālē, atrados jau pie sava bremzēšanas punkta, taču nobremzēt, protams, nevarēju, jo zālē nebija saķeres. Pirms sadursmes es nodomāju “oh s**t”, jo uzreiz sapratu, ka kādam uztriekšos. Tobrīd biju tikai pasažieris savā formulā.”

“Ja Kovalainens man nebūtu piebraucis priekšā, mēs izbrauktu 1.līkumu, tomēr ļoti iespējams, ka arī viņu kāds pastūma uz iekšmalu,” Liuci nenoliedza, ka arī “Lotus” pilots iespējams nav pilnībā vainojams incidentā. “Jebkurā gadījumā tur bija iespēja izvairīties no sadursmes.”

1 KOMENTĀRS