Lai gan Sebastians Fetels ir Formula 1 čempionāta pēdējos divu sezonu lielā zvaigzne un bez 5 minūtēm divkārtējais pasaules čempions, viņa šobrīd nebūt nav lielākā alga starp F1 pilotiem.

Vācu “Bild-Zeitung” raksta, ka Fetela alga šajā sezonā ir ‘tikai’ 16 miljoni Eiro, kamēr algas sarakstā viņam ir priekšā tādi piloti kā Fernando Alonso ar 25 miljoniem un Mihaels Šūmahers ar 21 miljonu.

Tomēr jāpiebilst, ka Fetelam ir labi izstrādāta bonusu sistēma, kas ļauj viņam nopelnīt pateicoties uzvarām un tituliem. Par šī gada titula izcīnīšanu Fetels papildus saņems 6 miljonus un ja viņam tas vēlreiz izdosies arī 2012.gadā, tad kontā papildus ieripos vēl 2 mijoni Eiro.

Turklāt par katru uzvaru Fetels nopelna papildus 500’000 Eiro, bet par pjedestālu 250’000 Eiro. Tātad par uzvarām vien šogad vācietis jau nopelnījis vēl 4,5 miljonus Eiro.

“Atšķirībā no daudziem citiem, Fetels ir ļoti piezemēts cilvēks – viņš ir lietišķs, godīgs un pilnīgi normāls,” 24 gadus jauno pilotu raksturoja trīskārtējais pasaules čempions Nikijs Lauda. Jāpiebilst, ka Fetels pats nodarbojas ar savu lietu menedžmentu un neizmanto algotu speciālistu.

1 KOMENTĀRS