Luiss Hamiltons ir atzinis, ka viņa komandas biedrs Džensons Batons šogad ir bijis labāks par viņu. Savukārt Deivids Kulthards raksta, ka Masas dīvainā izturēšanās Singapūrā ir saistīta ar neskaidro brazīlieša nākotni.

Par Hamiltona turbulento sezonu jau rakstīju iepriekšējā blogā. Jāsaka, ka tieši šogad ļoti uzskatāma kļuva milzīgā atšķirība starp Hamiltonu un Batonu – katra stiprās puses ir attiecīgi otra vājās vietas. Tomēr šogad pārāka ir izrādījusies Batona pieredze un apdomība vai brīžiem pat gudrība.

Batons šobrīd ar divām uzvarām kontā ir otrais kopvērtējumā un 17 punktus priekšā komandas biedram Hamiltonam, kurš kolēģa paveikto šajā sezonā raksturoja ar vādu ‘iespaidīgi’ un atzina, ka pats nav spējis būt tādā līmenī.

“Džensons ir paveicis iespaidīgu darbu un es jūtu, ka šosezon viņš ir bijis labāks par mani,” paškritiski atzina Hamiltons. “Pat, ja es būšu labāks par viņu atlikušajos posmos, tas priekš manis neko daudz nemainīs, jo gada griezumā viņš ir bijis pārāks.”

Attiecībā uz pēdējā posmā samilzušo konfliktu ar savu 2008.gada titula sāncensi Felipi Masu, Hamiltons atzina, ka viņam ir izdevies ignorēt ‘provokāciju’ un atstāt to visu aiz muguras. Arī Felipe Masa jau vēlākā intervijā, kad adrenalīns pēc sacīkstes bija noplacis, paziņoja, ka lieta ir slēgta, lai gan viņš savu viedokli par Hamiltonu nav mainījis.

Interesantu komentāru savā blogā šajā sakarā izteica Deivids Kulthards, kurš vispirms mierināja Hamiltona par to, ka “nav vērts satraukties par iespējamo Masas agresiju, jo neesot miermīlīgāka cilvēka par mazo brazīlieti.” Vēl skots, kurš ir F1 komentētājs BBC TV kanālā, piebilda, ka Masam pašam ir liels iekšējais stress, jo šobrīd viņš cīnās par vietu “Ferrari” komandā un pēc pēdējām ziņām spriešot, šī cīņa nebūs veiksmīga.

Atgriežoties pie Hamiltona problēmām, vēl pirms Singapūras iedomājos, ka nabaga britam boksos nav sava uzticības cilvēka un atbalsta pleca. Arī daudzene pop-zvaigzne sen nav manīta un Luiss noteikti vēl nav tik psiholoģiski nobriedis, lai vienatnē spētu tikt galā ar šo stresu un neveiksmēm. Tāpēc viņa tēva Entonija paziņojums pēc Singapūras posma bija tikai loģisks, jo jaunā Hamiltona menedžmenta kompānija nebūs tā, kas sniegs šo atbalstu un ja arī mēģinās, tad tas izskatīsies visai samāksloti. Vai Luiss ņemtu atpakaļ tētuku? Tas jāprasa viņam, bet tagad arī Entonijam ir cits rūpju bērns, ko pieskatīt, – Pols di Resta, kurš gan pagaidām tādas palaidnības nedara. Iespējams tieši tāpēc, ka visu nedēļas nogali viņam blakus ir Entonijs Hamiltons un palīdz novirzīt enerģiju pareizā gultnē nevis strīdos ar presi, tiesnešiem, komandu vai sāncenšiem.

1 KOMENTĀRS

  1. lai ari esmu Hamiltona stila liels cienitajs, jo vins ir pedejais F1 pilots kurs sim sporta veidam pieskir kautkadu viriskibu un mezonibu, bet vienmer esmu uzskatijis, ka F1 nav domats Luisam… vinu tur nesaprot, vins vienkarsi tur ir ka citplanetietis. Varbut Indy vai NASCAR vins justos majigak un vairak ka savejais

    • piekritu, tomer Sennas laikos F1 vel skaitijas istu viru sports, lai ari Sennu dazkart nesaprata, tomer vina brauksanas stils tik loti neizcelas uz citu fona, jo taja laika F1 ari citi piloti bija cinitaji. Sobrid F1 valda uzskats, ka sis ir kautkads aristokratisks sporta veids un kur viss jadara ka ar baltiem cimdiniem. Tads Hamiltons tur izskatas ka zilonis trauku veikala. lidzigs kadrs bija Montoija, kuram apnika visa si atvainojos, bet gejiska uzvediba un atgriezas statos.

      • Jā, tieši tā ir! Turklāt līdz galam nav saprotami iemesli, kāpēc tieši autosportu ir skārusi šī “aristokratizācija” vārda sliktākajā nozīmē. Golfs, teniss, biljards, visi tie jāšanas sporti jau gadsimtiem skaitījušies elitāri, ar savu etiķeti, tradīcijām. Un tas ir ok. Savukārt nežēlīgie un brutālie sporta veidi, kā bokss, hokejs, regbijs, amerikāņu futbols vēl joprojām palikuši nemainīgi. Kā Muhameds Ali lamāja pretiniekus 60-tajos, tā Hejs lamā visus šodien. Un tas ir normāli. Hokejā kaujas ne mazāk kā pirms pusgadsimta, bet traumatisms tikai palielinājies. Un tas ir normāli.
        Tad kāpēc autosportā viss no skarbo veču nodarbes nieka 30 gadu laikā pārtaisīts par glamūrīgu gejiska tipa pasākumu? Tas nav saprotams…

  2. Pieaugot izmaksām, palielinās nepieejamība mirstīgiem cilvekiem. Tagad visu diktē sponsors un sponsora priekšā jāatskaitās cik apļus trasē redzama viņa reklāma. Ja notiek sadursme pirmajā līkumā, tad visi dabū pa kaklu. sponsors ir Dievs! Ne velti Mclaren visiem bija jābūt īsi safrizētiem. Braucējs ir reklāmas seja arī ārpus trases un “strādā” produkta labā. Kāds ir izdomājis kas ir “fokuss grupa” un noteicis rāmjus, kuros pilotam jāierakstās. Tas viss ir saistīts. Tagad arī par F1 pilotu lielākas izredzes ir kļūt nevis talantam, bet gan braucējam ar labiem marketinga ciltsrakstiem. Paskaties Vetela lobiju pērnajā sezonā, kad bija jāuzvar Redbull “produktam”….
    tas viss smird, un uz visa šī fona Hamiltons sāk izskatīties pēc dzīva sportista, jo “gonko” , nevis riņķo pa trasi.

    • Bet, kas tad ir šo reklāmdevēju un sponsoru mērķauditorija? Ar saldām smaržiņām aplaistījies tīnis, kurš iespīlējis savu neformīgo pēcpusi apspīlētos džinsos? Johaidī, es nedzeru RedBull burbuļūdeni tikai tāpēc, ka to reklamē saldumiņš Fetels. Lūk, ja to reklamētu sūrais vecis Fetels, kurš katru otro vīkendu riskē ar savu ādu, kurš regulāri veic asins stindzinošus apdzīšanas manevrus ar 300 km/h, kurš saka ko domā par apkārtējiem, un vēl dzīvo skandalozu plejboja dzīvi, tad gan es iedzertu RedBull… 😀
      Diemžēl pasaulē kaut kas ir aizgājis šķērsām. Vairākas desmitgades populārais Marlboro Man vairs nav modē. Parādījies krietni jaunākais, gludi skūtais gejiskā paskata janulis-veiksminieks, kurš dzīvo no… sponsoru sarūpētās naudiņas 😀

  3. Vai nu Hamis pieradīs pats tikt galā ar savām problēmām un agri vai vēlu komanda un apkārtējie būs tie, kas uz viņu paļausies, vai arī viņš aizies no F1. Jo tas posms ar atbalstu no apkārtējo puses ir noiets etaps. Un ne jau RedBull šitā lidos mūžīgi. Labākajā gadījumā vēl viens gads. Neticu, ka tur būs kaut kas līdzīgs kā Šūmaheram ar Ferrari.