24 gadus vecais igauņu rallija pilots Ots Tanaks jau šīs pasaules čempionāta sezonas pēdējā posmā Lielbritānijā startēs ar WRC mašīnu un komanda cer, ka viņam izdosies iekļūt pirmajā sešiniekā.

Kā zināms, tad Tanakam jau kādu laiku ir līgums ar “Ford” rūpnīcas oficiālo pārstāvi “M-Sport” un sadarbība vainagojusies ar iespēju Velsas rallijā sēsties pie “Ford Fiesta RS WRC” stūres. Pasaules čempionātā šī gada S-WRC otrās vietas ieguvējs ar WRC spēkratu nav braucis, taču nesen ar to izcīnīja uzvaru Sāremā rallijā, tātad gluži bez pieredzes arī nav.

“Tā ir lieliska iespēja sniegt viņam pieredzi pirms nākamā gada, kad vēlamies viņam dot WRC mašīnu,” stāsta “Ford” boss Malkolms Vilsons. “Neceram, ka viņš jau Velsā uzvarēs, taču noteikti gribu, lai viņš iebrauktu pirmajā sešiniekā. Tas ir ļoti reāls mērķis, spriežot pēc tā, ko esmu no viņa redzējis iepriekš, kāda ir viņa pieredze un ātrums aizvadītajos testos. Negribu uz viņu izdarīt kādu spiedienu, taču neredzu arī nevienu iemeslu, kādēļ lai viņš nespētu finišēt sešiniekā.”