“Toyota” šodien ir oficiāli apstiprinājusi savu pilotu sastāvu uz nākmā gada LMP1 programmu. Lemānas tipa sacīkstēs kompānijas krāsas aizstāvēs Alekss Vurcs, Kazuki Nakadžima un Nikolā Lapjērs.

Ķelnē būvēto hibrīdauto trio sāks izmēģināt jau atsevišķos posmos jaunajā “World Endurance” čempionātā (WEC), bet galvenais starts būs Lemānas 24 stundu sacīkstē.

Vurcs un Nakadžima bija komandas biedri “Williams” F1 komandā 2007.gadā, kad vienības motoru partneris bija “Toyota” kompānija. Nakadžima tolaik vēl bija trešais pilots un tika paaugstināts uz pamatsastāvu pēc tam, kad traumas dēļ Vurcs nepiedalījās pēdējā posmā Brazīlijā.

Savukārt Nikolā Lapjērs trīs sezonas iepriekš ir aizvadījis GP2 sērijās (2007.gadā viņa komandas biedrs DAMS bija tieši Nakadžima) un piedalījies arī Lemānas sacīkstēs: 2007.gadā GT1 kategorijā un 2008-2009.gadā LMP1 kategorijā “Oreca” komandas sastāvā.

Jāpibilst, ka no trijotnes vislielākā Lemānas pieredze ir tieši Vurcam, kurš pēdējos četrus gadus pavadīja “Peugeot” Lemānas komandā un bija viens no tās līderiem, 2009.gadā kopā ar Deividu Brebemu un Marku Ženi izcīnot uzvaru LMP1 kategorijā.

“Toyota” apstiprināja, ka cītīgi strādās, lai attīstītu pilotu dotības un mašīnas sniegumu. Šobrīd Ķelnes fabrikā ir sagatavots augstākā līmeņa simulators ar Lemānas trasi un LMP1 mašīnas modeli.