Fernando Alonso reti runā vai priecājas par statistikas sasniegumiem, tomēr pēc otrās vietas Abū Dabī GP posmā spānis atkāpās no saviem principiem, jo 73. goda pjedestāls viņa karjerā izrādījās visai zīmīgs sasniegums.

Kad preses konferencē Alonso tika vaicāts vai šis panākums ir izdzēsis nepatīkamās atmiņas no pērnā gada, kad Abū Dabī viņš zaudēja lieliskas izredzes izcīnīt čempionu titulu, “Ferrari” pilots paskaidroja, ka viņam ir cits iemesls būt apmierinātam.

“Tagad man ir 73 kausi par goda pjedestāliem Formulā 1 un man tie ir no visām trasēm, kur esmu startējis F1, ieskaitot arī piemēram Maņikūru un Indianapolisu,” skaidroja Alonso. “Līdz šim man trūka tikai viens kauss – no Abū Dabī, jo līdz šim man nebija izdevies kāpt uz goda pjedestāla šeit. Tagad esmu aizpildījis kolekciju un esmu laimīgs.”

Tomēr statistiķi jau pasteidzās sabojāt Alonso omu, atgādinot, ka vienā trasē, kurš viņš ir startējis F1 ietvaros, viņam nav izcīnīts goda pjedestāls. Tā ir A1 Ring trase, kur risinājās Austrijas GP izcīņas. Tomēr pats Alonso piebilda, ka viņš skaitīja visas trases, kurās viņš ir sasniedzis finišu, jo Austrijā 2001.gadā (ar “Minardi”) un 2003.gadā (ar “Renault”) abos gadījumos viņš finišu nesasniedza.

Fernando Alonso uzvaras ir guvis Sakirā, Albertparkā, Sepangā, Šanhajā, Barselonā, Imolā, Monāko, Moreālā, Silverstonā, Nirburgringā, Maņikūrā, Hokenheimā, Hungaroringā, Moncā, Singapūrā, Suzukā un Korejā. Otrās vietas kausi spānim ir no Stambulas, Valensijas, Spa, Interlagosas, Indianapolisas un tagad arī Abū Dabī. Savukārt trešās vietas kauss kolekcijā ir arī no Indijas trases, kur F1 pirmo reizi paviesojās pirms divām nedēļām.

“Nākamajā gadā mēs dosimies uz Ostinu, bet gadu vēlāk uz Krieviju, tāpēc vienmēr būs jauni uzdevumi un izaicinājumi sasniegt nākamos mērķus,” turpināja Alonso. “Taču galvenais mērķis vienmēr ir izcīnīt titulu – tāds būs mūsu uzdevums nākamajā sezonā.”