Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka ASV GP varētu pazust no 2012.gada sezonas kalendāra un turklāt šobrīd nav spēkā esoša līguma par šī posma organizēšanu.

Galējais termiņš, lai atrisinātu visas formalitātes ir 7.decembris, kad Indijā notiks kārtējā FIA Pasaules Motoru sportu padomes sēde. Ja līdz šim datumam netiks atrasts risinājums, EKlstons apstiprināja, ka posms tiks atcelts – “tas ir 100% droši”.

Tāpat Eklstons paziņoja, ka Tāvo Helmunda “Full Throttle Production” kompānijai vairs nepieder tiesības organizēt šo posmu, jo līgums ir ticis lauzts. Šobrīd “Circuit of the Americas” trases īpašnieki mēģina noslēgt jaunu vienošanos ar Eklstonu.

Eklstons paskaidroja, ka Helmunda kompānija nav izpildījusi nevienu līguma punktu un regulāri atlikusi visus dokumentācijas apstiprināšanas un kredīta iemaksas termiņus. Tad ar F1 bosu ir sazinājies Bobijs Epsteins, kas pārstāv COTA trasi, un paskaidrojis, ka arī viņiem ir problēmas ar “Full Throttle Production”, kas kā organizators un posma operators nepilda savus solījumus.

Eklstons paziņoja, ka šobrīd ir gatavs parakstīt līgumu par posma organizēšanu ar COTA trases īpašniekiem, tomēr vispirms viņiem ir jāndrošina bankas izsniegta garantijas vēstule par to, ka laikā tiks samaksātas visas naudas iemaksas. Taču jāņem vērā, ka sakarā arī šim problēmām, ASV GP organizatori vidrīzāk var zaudēt $25 miljonus, kas tika apsolīti no Teksas štata īpašā trasta fonda.

1 KOMENTĀRS

  1. Bernija onkuļa apsēstība ar Amerikas F1 posmu ir apbrīnojama. Viņš nekādi negrib saprast, ka 1.formula jeņķiem pēdējo reizi kaut cik interesēja varbūt tad, kad tur brauca Mario Andreti 🙂 Bet pēdējos 20 gadus vispār ir bēdu ieleja. Nīkuļo pat IndyCar-s, ko tad vēl no eiropiešu formulas gribēt?…