2011.gadastarptautiskā motoru sporta sezona ir noslēgusies. Visiem auto un moto sporta līdzjutējiem ir sagatavots neliels pārsteigums – pirmais elektroniskais motorusporta žurnāls latviešu valodā!

Žurnāla pirmajā numurā ir apkopots svarīgāko starptautisko čempionātu sezonas pārskats un stāsti par galvenajiem varoņiem: Sebastianu Fetelu, Keisiju Stouneru un Sebastianu Lēbu.

Neļausim izplēnēt arī šogad aizsaulē aizgājušo auto un moto sporta leģendu piemiņai – žurnālā lasiet stāstus par Dena Veldona un Marko Simončelli dzīvi un panākumiem.

Lasītājiem piedāvājam izvēlēties sev ērtāko žurnāla apskates formātu: ērtu ONLINE versiju aplūkošanai visos interneta pārlūkos vai PDF versiju aplūkošanai planšetdatorā vai saglabāšanai arhīvā.

Izvēlēties savu lasīšanas versiju un sīkāk par tēmām šajā žurnāla numurā varat lasīt emag.f1.lv.

1 KOMENTĀRS

  1. Ļoti laba iniciātīva. Paldies autoriem par ieguldīto darbu. Lasot online, ir neliels defekts. Lapu apakšējā daļā stūros, nezinu kā to pareizi nosaukt , varbūt škirkļi 🙂 (lapas atliekums, kas domāts pārejai uz jaunu lapu, uziet virsū un nosedz tekstu. Katrā gadījumā man neizdevās panākt , lai viss teksts būtu redzams. Gadās arī pa kļūdiņai, piemēram Ferrari tehniskais direktors Alonso Kosta 🙂 vai vārds ‘ēšelons’. Tie ir daži sīkumi. Bet jebkurā gadījumā – labs darbs.

  2. Pie velna! Tieši tā, pirms tām pašām pāris nedēļām, pat nedaudz iepriekš, bija identiska ideja. Agrāk šāda tipa žurnālu taisījām par virtuālo autosportu (paceļoja arī twiterī), prieka pēc, tagad bija doma pamēģināt par reālo. Vai mums būtu izdevies – nezinu, bet tagad skatoties Jūsu veikumu, tādas divejādas sajūtas..

    Viens ļoti interesējošs jautājums – kā ar bilžu autortiesībām pašā e-žurnālā?

  3. Lieliska ideja un ļoti daudz interesantas informācijas. Tā turpināt!

    2 piebildes:

    – diemžēl atkal ir kļūdas ( 3.lappusē Rožānam ir “karjera reinkarnācija” )

    – kaut kas nav īsti labi ar Zoom online versijai. Ja ir 22″ displejs, tad viss ir OK, bet uz laptopa vai nu šriftu nevar salasīt, vai arī var redzēt tikai daļu no lapas un lasīšana pārvēršas par nemitīgu zoom +, zoom -, pa labi, pa kreisi. Varbūt uz planšetnieka viss ir ideāli, bet ne jau visiem tie ir…

  4. Mēģināšu atbildēt uz jautājumiem.

    Par žurnāla izdošanu 1x mēnesī – pagaidām tik bieži noteikti ne, jo 1) tam jāpiesaista vairāk sponsoru 2) ekskluzīvas informācijas nav tik daudz un ‘atgremot’ citur atrasto tomēr visu laiku nevar. Šobrīd ir plāns (ja viss izdosies) otro numuru nedaudz plašāku veidot pirms nākamās sezonas sākuma (komandu sastāvi, prognozes pirms jaunās sezonas, kalendāri + kāda ekskluzīvāka info – piemēram no testiem, ja izdosies aizbraukt – intervijas ar pilotiem pirms sezonas utt).

    Par foto. Viss ir kārtībā – tās ir oficiālās fotogrāfijas no attiecīgo komandu vai pašu sēriju ‘media’ sadaļām, kur var saņemt pieeju masu mediju pārstāvji (ja pierāda, ka tādi ir).

    Par Online versiju. esmu lasījis daudzus žurnālus online – pašam labāk patīk .pdf versijā arī uz parastā datora lasīt. Tikmēr online versijā var zoom-in uztaisīt un tad ar kursoru bīdīt lapu līdz kur lasi.

    Par ideju. Tā tapa jau pasen, tomēr nebija īstais brīdis, laika un pamatojuma. Turklāt bez nopietna mārketinga šī būs īslaicīga nodarbe – vajag spēcīgu pašreklāmas kampaņu, kura atvieglo sarunas ar reklāmdevējiem. Protams, pašam produkatam jābūt labas kvalitātes: saturs+dizains.

  5. Cienītais Aldi Putniņ!

    Bet fakts paliek fakts, ideja ir aizgūta, to tā kā arī sekojoši vajadzētu to atzīmēt…

    Protams, visu cieņu par realizāciju dzīvē, taču ideja nav jauna… Šāda tipa žurnāli jau vairāki bijuši, tiesa ne par reālo autosportu, taču 😉 tur šī ideja tika realizēta pirmā :).

    • Ja jautājums ir par elektronisko žurnālu, tad nē es to neesmu izgudrojis un ideja ir aizgūta. Ja jautājums ir par ‘autosporta tēmas žurnālu’, tad neesmu to noklausījies, nošpikojis vai aizguvis. Tāda man un kolēģim bija jau ļooooti sen. Šobrīd kādam apgalvot, ka mēs esam no viņa aizguvuši šo ideju būtu visai nožēlojami un es neko tādu neesmu dzirdējis. Vai cien. ArmandovichRBR ir cita info?

      P.S. Es nezinu citu autosportu kā tikai REĀLO.

      • Runa ir par ideju 🙂 kā tādu un ka principā šis nav nekas jauns.

        Dzīvē jābūt vispusīgam, jāzin arī citas lietas :).

        Ja turpmāk taisīsiet šo žurnālu iesaku piestrādāt pie WRC sadaļas rūpīgāk, sevišķi kad runa iet par rekordiem, jāpiemin arī punktu skaitīšanas atškirība, komandu taktika utt.

        Pilnīgākas situācijas analīze par notikumiem Citroen komandā, un braucēju un komandas attiecībām, kas noveda pie tā ka Ožjers aizgaja ;).

        Moto GP Rossi šosezon uzstādīja rekordu, kritienu skaita ziņā ;), kas sakrita ar Stonera kritienu skaitu sezonu iepriekš 😉 tas tā, intresantakiem faktiem par lietam!

      • vai tiek plaanots REĀLS zhurnaals par tikpat REĀLO Dakaaras rallijreidu? gribeetos visos siikumos uzzinaat kaa gaaja muusu elektro-Oskaram.

      • p.p.s.

        ar to REĀlO zhurnaalu biju domaajis elektronisko versiju. manupraat 21gs kibertelpa paliek arvien reaalaaka.