Vakar vēlu vakarā Londonā norisinājās ikgadējās “Autosport Awards” balvu pasniegšanas ceremonija, kur pie kārtējiem apbalvojumiem tika Fetels, “Red Bull” un Batons.

Sebastians Fetels un Džensons Batons uz ceremoniju devās pa taisno no Diseldorfas, kur svētdien turpinājās “Race of Champions”. Izrādās ne velti abi piloti izmantoja īpašo čarterreisu.

Sebastians Fetels bez lieliem pārsteigumiem uzvarēja nominācijā Gada Pilots, bet Batons kļuva par Gada Britu labāko pilotu. Par Gada debitantu kļuva Pols di Resta.

Par Gada sacīkšu mašīnu tika pasludināta “Red Bull RB7” un balvu ieradās saņemt tās konstruktors Adrians Ņūvejs, kamēr par labāko rallija mašīnu kļuva “Mini WRC”. Tostarp Sebastians Lēbs kārtējo reizi atstāja konkurentus ar garu degumu arī labākā rallija pilota nominācijā.

Interesanti, ka nominācijā Gada Jaunieviesumi un Inovācijas uzvarēja dokumentālā filma “Senna”. Savukārt par mūža sasniegumiem autosportā Gregora Granta balvu saņēma aizsaulē aizgājušais divkārtējais Indy500 uzvarētājs britu pilots Dens Veldons.

Interesantas izvērtās arī pilotu runas un intervijas pēc balvas saņemšanas. Džensons Batons visai atklāti paņirgājās par pasākuma vadītāju Stīvu Raideru, kurs visu vakaru reklamēja SKY televīziju, kur nākamajā sezonā būs redzamas Formula 1 sacīkstes Lielbritānijā. Tostarp Sebastians Fetels runas laikā kā jau ierasts bija nosvērts, mierīgs un daudz jokoja.

Batona runa:

Fetela runa:

1 KOMENTĀRS

  1. Lai es ari esmu Sennas fans, tomēr filma bija galigi garām. Tā neiegūtu pat balvu par labāko dokumentālo filmu par Sennu. Nesaprotu, par ko tur balva.

    Un par SKY tiešām žēl, jo ir skaidrs, ka BBC komandai viņi pat tuvu neturēs lidzi… 🙁

    • piekriitu. arii man Sennas filma nepatika. paaraakaa slavinaashana tur notikaas. Airtons tas labais, bet Aleens Prosts visa ljaunuma sakne ar savu super-duper Williamsu. Airtons kaa Daavids pret Goliaatu ciinaas.

      kaut kaa taa. man nepatika.

    • Es arī beidzot noskatījos šo filmu. Un arī neesmu sajūsmā. Pirmkārt, tracina nenormāli garie atmiņu stāstījumi. Šķiet pusi filmas ekrānā redzami kaut kādi Sennas paziņas vai ESPN žurnālisti, kas runā, runā, runā. Otrkārt, sliecos domāt, ka cilvēkiem, kuri nekad nav interesējušies par 1.formulu un nepārzina Sennas biogrāfiju, filma neko neizteiks. Tā ir totāli saraustīta un atspoguļo tikai kaut kādus fragmentus no viņa karjeras. Nedaudz kartinga, pāris lietus sacīkstes, vesels varoņa eposs cīņā ar sātanisko Prostu, un pāreja uz Williams, kas noslēdzas ar traģēdiju. Turklāt arī šīs tēmas parādītas samērā virspusēji.
      Protams, ir pāris interesantas vietas – kā Senna noliek pie vietas Stjuartu, kā uzkurinās emocijas pilotu brīfingos. Bet kopumā pavāji. Es pat teiktu, ka tā 90-to gadu sākumā uzņemtā filma par Sennu un McLaren ir krietni saistošāka un dinamiskāka.