“Force India” komanda šodien apstiprināja, ka 2012.gada sezonā Adrianu Zutilu nomainīs Niko Hilkenbergs, kurš būs Pola di Restas komandas biedrs.

Hilkenbergs bija “Force India” rezerves pilots šajā sezonā un regulāri piedalījās piektdienu treniņos, kur aizsāja kādu no pamatsastāva braucējiem. Savu debiju Formulā 1 viņš piedzīvoja 2010.gadā, kad startēja “Williams” sastāvā. Līdz ar to “Force India” komandas pilotiem 2012.gada sezonā katram aiz muguras būs tikai vienas sezonas pieredze F1.

“Es sajūsmā, ka palikšu “Sahara Force India” komandā, kas man ir devusi iespēju pierādīt sevi nākamajā sezonā,” paziņoja Hilkenbergs. “Šajā sezonā nebija viegli vērot notiekošo no komandtiltiņa, taču es darīju visu, kas manos spēkos, lai palīdzētu komandai un parādītu, uz ko esmu spējīgs.”

Tostarp komandas boss Vidžajs Malja pateicās Adrianam Zutilam par ieguldījumu komandas attīstībā. Nevar aizmirst, ka Zutils šīs komandas sastāvā startē jau kopš 2007.gada, tad tās nosaukums vēl bija “Spyker”.

“Līdz ar to mēs atvadāmies no Adriana Zutila, kurš bija daļa no komandas kopš esošā vienība tika izveidota,” paziņoja Malja. “Viņš bija galvenais mūsu panākumu kaldinātājs pēdējo sezonu laikā un mēs viņam novēlam visu to labāko viņa turpmākajā karjerā.”

1 KOMENTĀRS

  1. Šķiet gan, ka Force India zvaigžņu stunda bija jocīgajā 2009.g. sezonā, kad viņi tur pāris reizes izsitās 1. rindā kvalifikācijā. Likās, ka parādījusies cerīga komanda. Bet, nekā – tagad stabili nostiprinājušies vidējā līmeņa autsaideros…