Vecums ir viens no šķēršliem, kas neļauj Mihaelam Šūmaheram braukt atrāk un tieši tas daļēji ir par iemeslu vājiem rezultātiem pēdējās divās sezonās, uzskata septiņkārtējā pasaules čempiona bijušais cīņu biedrs Formulā 1 un kolēģis “Mercedes” jauno pilotu programmā Haincs Haralds Frencens.

Sākotnēji, kad abi vācieši tikai uzsāka karjeru starptautiskajā arēnā, tieši Frencens, kuram tagad jau ir 44 gadi, tika uzskatīts par daudzsološāku pilotu ar spožu nākotni Formulā 1. Tomēr Mihaels Šūmahers sasniedza F1 virsotnes, kamēr Frencens Formula 1 čempionātu pameta jau 2003.gada beigās un savā karjerā izcīnīja vien trīs uzvaras.

Mihaels Šūmahers, kuram janvāra sākumā paliks 43 gadi, pensijā devās trīs gadus vēlāk par Frencenu, tomēr atgriezās 2010.gadā “Mercedes” komandas sastāvā. Šajās divās sezonās Šūmaheram nav izdevies papildināt savu goda pjedestālu krājumu un pievienot kādu uzvaru savām 91 Lielai Balvai.

“Kad pilots kļūsts vecāks, viņš sāk rūpīgāk apsvērt katru savu soli un līdz ar to nedaudz minstinās un kļūst neizlēmīgs par to vai uzņemties papildus risku vienā vai otrā situācijā,” paziņoja Frencens, kura draudzene jaunībā bija tagadējā Mihaela Šūmahera sieva Korīna. “Līdz ar to vecākie piloti zaudē dārgās sekundes desmitdaļas. Es domāju, ka arī Mihaels tagad ir nonācis šajā karjeras stadijā.”

1 KOMENTĀRS

  1. Oriģinālā HHF frāze bija:
    “As you grow older, you tend to hesitate and become indecisive whether or not to push and take risks. You lose precious tenths of a second. I think, Michael is at that stage in his career.”
    Tas par vājiem rezultātiem jau ir otsebjatina 🙂

  2. Frencens laikam sacīkstes īpaši daudz nav skatījies – Šūmahers noteikti neizskatās pēc pilota, kurš baidītos riskēt (varbūt tīrā aplī kaut ko zaudē dēļ gadiem, bet cīņās ir viens no agresīvākajiem… kas arī padara viņa cīņas tik skatāmas).
    Un 2.gads F1 viņam padevās daudz stabilāks par 1., gan jau vēl vismaz kādu pjedestālu spēs izcīnīt.. Nenorakstīsim par agru.