Organizatoru sagatavots video par Dakaras rallija 5.posmu.

Moto klasē turpinās cīņa starp Marku Kolu un Sirilu Desprē, kurš pēc Komas kļūdas iepriekšējos posmos ir kļuvis par kopvērtējuma līderi. 5.posmā Koma zaudēja savam KTM komandas biedram vēl 1 minūti un 40 sekundes.

Auto klasē pēc kārtējās Al-Atijas tehniskās neveiksmes, uzvaru izcīnīja Holovčiks ar “Mini”. Polis par 1 minūti finišā bija ātrāks nekā amerikānis Robijs Gordons ar “Hummer”. Kopvērtējumā vadību joprojām nosargājis Stefans Petransels ar “Mini”.

Tostarp tempu kāpinājuši arī latviešu “Oscae eO” – Saukāns ar Dambi uzrādīja 66.rezultātu un no uzvarētāja atpalika nepilnas divas stundas.

Nepaveicās “RE Autoclub” vadošai ekipāžai Kozņecovs/Elagins, kuri pirms vakardienas posma bija 22.vietā kopvērtējumā. Tomēr tika zaudētas 3 stundas, posmā iegūta vien 88.vieta un kritiens arī kopvērtējumā – uz 36.pozīciju.

Jāpiebilst, ka šodienas 7.posms Dakaras rallijreidā ir atcelts, jo Andu kalnos snieg sniegs un līst lietus, kas ceļus padara neizbraucamus. Organizatori visus dalībniekus konvojēs uz nākamā posma startu. 7.janvārī priekšā pats garākais ātrumsposms – 419 km.