MotoGP leģenda Valentīno Rosi ir paziņojis, ka apbrīno Mihaela Šūmahera karjeras ilgumu un domā, ka 2012.gada sezonā viņam ar “Ducati” ir tik pat lielas cerības izcīnīt titulu, kā Šūmaheram ar “Mercedes”.

Mihaelam Šūmaheram šī mēneša sākumā palika 43 gadi un viņš arī šajā sezonā turpinās startēt Formulā 1, mēģinot izcīnīt pirmo goda pjedestālu pēc atgriešanās.

“Es domāju, ka Mihaela Šūmahera paveiktais ir lielisks panākums,” paziņoja Rosi ikgadējā “Wroom” pasākumā. “Viņš ir 10 gadus vecāks par mani, taču viņam joprojām ir lieliska forma un daudz enerģijas. 43 gadu vecumā es vēlos būt kā viņš.”

Rosi, kuram 33 gadi paliks februārī, līdzīgi kā Šūmahers arī izcīnījis 7 titulus MotoGP klasē. Pēc Valentīno vārdiem viņam ar Šūmaheru ir daudz kopīga.

“Es esmu itālietis un startēju itāļu komandā, Šūmahers ir vācietis un startē “Mercedes”,” paziņoja “Ducati” zvaigzne. “Turklāt mūsu izredzes iegūt titulu ir ļoti līdzīgas.”

“Es vēlos parakstīt jaunu divu gadu līgumu un tas varētu būt mans pēdējias,” atzina Rosi, kuram esošais līgums beidzas 2012.gada izskaņā. “Tad es domāšu par to kā citā viedā gūt prieku dzīvē.”