28. janvārī notika Latvijas rallija čempionāta (LRČ) pirmais posms Lietuvā Utenas pilsētas apkārtnē, šeit uzvaru N4 klasē un absolūtajā vērtējumā izcīnīja Jāņa Vorobjova/Guntara Zicāna ekipāža. Saspringtajā rallijā vadībā viņiem izdevās izvirzīties tikai noslēdzošajos ātrumposmos. Lai uzzinātu sīkāk par rallija norisi portāls www.nordspeed.com sazinājās ar ekipāžas pilotu Jani Vorobjovu.

Vorobjovs priecīgs par uzvaru rallijā stāsta, ka neiztika arī bez taktiskām viltībam: “No sākuma nedaudz atpalikām, atkritām uz 6. – 7. vietu, lai pamazām pierastu pie trases un pie mašīnas. Tomēr arī 3. – 4. ātrumposmā vēl neizdevās atrast savu ritmu, tas izdevās vēlāk un mēs sākām cīņu par uzvaru. 11. ātrumposmā izvirzījāmies vadībā un to noturējām arī 12. ātrumposmā.”

“Kopumā trase tika veidota salīdzinoši sarežģīta. Ceļa seguma augšējo kārtu sedza tikai neliela sniega kārta, bet apakšā bija tīra grunts. Trase tika veidota gan uz ceļiem gan ceļu nomalēs, faktisi lauka pat vidū. Atsevišķos ceļu posmos tieši meža ēnas dēļ bija slikta redzamība. Sacīkstes bija ļoti prasīgas pret tehniku,” pilots stāsta par trases sarežģīto raksturu. Ar savu spēkratu, kurš ir būvēts Latvijā, Jānis Vorobjovs ir ļoti apmierināts, jo tehniskajā ziņā viss noritēja bez aizķeršanās: “Mašīna kalpoja lieliski, nebija nekādu aizņeršanos,  par to, paldies, gan atbalstītājiem, gan mehāniķiem.”

“Sacīkstes prasīja ļoti precīzu braukšanu, jo mazākā kļūda varēja novest pie salauztas piekares un ne tikai. Ir ļoti grūti ilgstoši braukt precīzi un ātri,” daudzās pilotu kļūdas un izstāšanās komentē divkārtējais LRČ čempions.

Par turpmākajām sacīkstēm Vorobjovs izsakās piesardzīgi, tomēr neslēpjot augstos mērķus: “Mūsu mērķis ir cīnīties par LRČ godalgām. Pašmērķis nav uzvarēt katrās sacensībās, bet gan braukt pietiekami tuvu mūsu konkurentiem.”

Nākamais rallijs 11. – 12. februārī notiks Gulbenes apkārtnē, tas būs leģendārais rallijs “Sarma”, tāpēc lūdzām Jāņa Vorobjova komentārus arī par šo posmu: “Rallijs “Sarma”  ir visilgāk pēc kārtas notiekošais rallijs Latvijā, uz to braukt vienmēr ir prieks. Gan organizatori, gan skatītāji vienmēr šeit uzņem ļoti, ļoti silti.”

Atgādinām, ka rallijs “Sarma 2012” būs Latvijas rallija un rallijsprinta čempionātu otrais posms. Turpmāka informācija par šo ralliju sekos portālā www.nordspeed.com.