Foto: www.rallyemotions.lv

Lai arī šogad ziema Latvijā iestājās salīdzinoši vēlu, tomēr nu tā ir atnākusi ar kārtīgu sniegu un salu un kā jau ierasts ziemas pirmajos mēnešos notiek Latvijas rallija čempionāta posms “Sarma”. Rallijs “Sarma” ir viens no leģendārākajiem Latvijas rallijiem vienīgais, kurš šogad notiks 37 reizi bez pārtraukumiem. Šogad šis rallijs notiks divas dienas pirmā diena – Apes novadā, bet otrā diena Gulbenes novadā.

Kā jau minēts rallijs “Sarma” ir vienīgais Latvijas rallijs, kurš bez pārtraukumiem norisinās jau kopš 1976. gada – kopā jau 36 starti. Faktiski ar 1984. gadu, kad rallija organizāciju savās rokās ņēma Vilhelms Sniedzāns, rallijs norisinās Gulbenes apkārtnē. 2000. gados šeit visvairāk uzvaras ir guvis Ivars Vasaraudzis/Valdis Spriedzis braucot ar dažādu modifikāciju “Mitsubishi”.

Sarma rallija braucējus piesaista ar interesantajiem dopiem, ziemas apstākļiem atbilstošu laiku un ģeogrāfiskās atrašanās vietas  dēļ to ir iecienījuši igauņu sportisti.

“Sarma” šogad būs Latvijas rallija un rallijsprinta čempionātu otrais posms, kā arī rallijreida čempionāta pirmais posms. Kopējais rallija un rallijreida garums būs 350 km, kopējais ātrumposmu garums satādīs 130 km, bet rallijsprinta ieskaitē nāksies veikt kopumā 270 km, no tiem 70 km ātrumposmos. Kopumā rallijā paredzēts veikt desmit “dopus”, bet rallijsprintā – sešus. To garums būs no 10 līdz 20 kilometriem.

Rallijs šogad norisinās 12. un 13. februārī Apē un Gulbenes novadā. Rallijam starts tiks dots Apē, Stacijas ielā 2 plkst. 15:00. Pieteikšanās sacensībām notiks no 9. janvāra līdz 3. februārim. Rallijam jau pieteikušies vairāk nekā 40 braucēji un to skaits tikai pieaugs, Rallijam “Sarma 2012” vēl nav pieteikušās atsevišķas līderu ekipāžas.

Laipni lūgti Gulbenē!

Sīkāka informācija par braucējiem un ātrumposmiem vēl sekos.