Arī vājākās F1 čempionāta komandas HRT jaunajam modelim būs “lūzuma vieta” tās priekšējā daļā, kas raksturīga lielajam vairumam šī gada bolīdu.

HRT pilots Pedro de la Rosa ir pabijis ne tikai komandas jaunajā bāzē Valensijā, bet arī rūpnīcā Minhenē, kur top 2012. gada modelis.

“No tām mašīnām, ko esmu redzējis, viselegantāk izskatās “McLaren” formula,” intervijā “Mundo Deportivo” izteicies britu komandas ilggadējais testpilots. “Citiem mašīnas priekšgali ir neglīti, taču tie veidoti jauno aerodinamikas noteikumu dēļ. Arī mūsu mašīnai būs lauztais purngals, varbūt gan ne tik agresīvā izpausmē kā citiem.”

Vēl gan HRT nav pabeiguši darbu pie jaunās mašīnas un šonedēļ Heresas trasē notiekošajos testos De la Rosa brauks ar veco modeli, kas būs pilnībā baltā krāsā.

Komanda ir tikusi pie jauniem īpašniekiem un jauniem darbiniekiem. Tāpat jau prezentēts komandas jaunais logo.

“Komanda ir pilnībā jauna,” atzīst De la Rosa, kura komandas biedrs šogad būs Narains Kartikejans. “Mums ir jauni mehāniķi, inženieri, motormājas… Iepriekš te nebija nekā, tagad te ir Formula 1 komanda. Es redzu šeit pazīstamas sejas, cilvēkus, ar ko esmu strādājis dažādās komandās. Šeit sajaucas, F1, Lemānas un “World Series” pieredze. Pamats ir labs. Sākam no nulles un tieši tādēļ parakstīju līgumu uz diviem gadiem. Zinu, ka mums ir tas minimums, kas nepieciešams jaunam sākumam.”

Jāpiemin gan, ka HRT nesen zaudēja tehnisko direktoru Džekiju Ēkelartu, kuram beidzās līgums un to neizdevās pagarināt.