Pēc divu nedēļu pārtraukuma, sestdien un svētdien, 11. un 12. februārī, Gulbenes un Apes novados ar otro posmu atsākas Latvijas rallija čempionāts. Latvijas kausa ieskaitē rallijā “Sarma 2012” startēs spēcīgā vienas ass piedziņas ekipāža ar pilotu Jāni Berķi un stūrmani Edgaru Čeporjus.

“Sarma 2012” reizē būs Latvijas rallija un rallijsprinta čempionāta otrais posms, kā arī rallija-reida čempionāta pirmais posms un NEZ ziemas rallija trešais posms. Šeit sacentīsies vairums Baltijas valstu spēcīgākās ekipāžas.

Ekipāža Jānis Berķis / Edgars Čeporjus ar labiem rezultātiem startēja šā gada pirmajos rallijos “Alūksne” un “Halls Winter Rally”, kas norisinājās Lietuvā. Alūksnē izcīnīta uzvara starp vienas ass piedziņas automašīnām un iegūta specbalva no organizatoriem 1000 eiro vērtībā, bet Lietuvā apmets kūlenis un pārsita riepu, kas liedza izcīnīt uzvaru Latvijas kausa ieskaitē. Neskatoties uz šo neveiksmi, “Halls Winter Rally” izdzīvošanas rallijā izcīnīta otrā vieta un 12 punkti Latvijas kausa ieskaitē. Atgādinām, ka no 85 startējušajām mašīnām finišu sasniedza tikai 45 spēkrati.

Par iepriekšējo rallija neveiksmi ekipāžas pilots Jānis Berķis saka: “Pašu vaina vien ir, zinājām, ka riepas ir palikušas faktiski bez radzēm, tomēr turpinājām braukt ātri, kā rezultātā mašīna saslīdēja un apmeta kūleņus. Tā rezultātā pārsista riepa un pazaudētas 6 minūtes to mainot. ”

Par gaidāmajām sacīkstēm sportists turpina: “Mašīnu nu jau esam saveduši kārtībā, nekas liels tur nebija noticis, tikai saliektas dažas detaļas, tā kā tehnika ir gatava startam. Patrenēties gan nesanāca, varbūt pirms paša starta rallijā “Sarma” nobrauksim kādu nelielu distanci. ”

Paši sportisti uz nākamo Latvijas rallija čempionāta posmu skatās cerīgi: “Arī “Sarmā” mēģināsim braukt ātri. Protams, mūsu mērķis ir uzvarēt vienas ass piedziņas konkurencē. Prieks skatīties, ka šogad gan rallijā, gan rallijsprintā ir daudz braucēju, būs sīva konkurence.”

Ekipāžu nebiedē arī stiprais sals, kurš visticamāk sagaidīs sportistus Gulbenē: “Nekas jau traks nav, uzvilksim biezākas zeķes cimdus un brauksim, mašīnā ir pietiekami silts. Protams, ja sanāks kāda ķibele un mašīna būs jāskrūvē, tad gan mehāniķiem sanāks salt, jo viss jāskrūvē ar kailām rokām. ”

 Sportistus šogad atbalsta: SIA N&J, Coca Cola, Latvijas Avīze, CreditON un motoru sporta portāls NORDSPEED.COM.