Eklstons sola, ka Bahreina notiks, kā plānots. “Pirelli” paziņo riepu tipus uz pirmajiem 3 posmiem. Zutils nav atmetis cerības atgriezties Formulā 1.

Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka Formula 1 komandām nav jāuztraucas par situāciju Bahreinā – sacīkste Sakiras trasē notiks kā plānots. “Mēs neesam mainījuši plānus,” paziņoja Formula 1 boss. “Pagājušā gadā situācija bija pavisam citāda, taču kopš tā laika lietas ir mainījušās ļoti ievērojami.” Otrdien aptirēja gads kopš sākās nemieri Bahreinā un tāpēc valstī bija pastiprināti drošības pasākumi, taču nopietni incidenti nav notikuši. Vēl pagājušā nedēļā vairāki britu valdības Lordu palātas pārstāvji aicināja FIA atcelt posmu Bahreinā, tomēr Eklstons ir atteicies iesaistīties politikā. “Mēs vienmēr esam stāvējuši malā no politikas,” paziņoja 81 gadu vecais Eklstons. “Lēmums tiks pieņemts pamatojoties tikai un vienīgi uz drošības apsvērumiem.”

“Pirelli” kompānija ir paziņojusi riepu tipus, kas tiks izmantoti pirmajos trīs posmos. Mīkstākā un vidējā sastāva riepas piloti izmantos pirmajā posmā Austrālijā un trešajā posmā Ķīnā, bet otrajā posmā Malaizijā “Pirelli” piedāvās vidējās un cietās riepas. Katrs pilots uz nedēļas nogali saņem sešus komplektus mīkstākā “Pirelli” piedāvātā riepu tipa un piecus komplektus no cietākā.

Neskatoties uz to, ka Adrians Zutils šobrīd ir bez pilota vietas Formulā 1 un izcieš nosacītu sodu par tīšu miesas bojājumu nodarīšanu, viņa menedžeris ir pārliecināts, ka vācieša F1 karjera nav beigusies. Vācu “Bild” ziņo, ka 29 gadus vecais vācieties iespējams vēl šajā sezonā sezonā varētu atgriezties kādas F1 komandas pamatsastāvā. Pirms sezonas Zutilam esot bijuši četri varianti turpināt F1 karjeru, taču visi izslīdējuši no rokām kā slapjas ziepes. Turklāt šobrīd vācieti pie sevis aizcina kāda no Pasaules Salaonauto čempionāta (WTCC) komandām, kā arī esot piedāvājums no IndyCar čempionāta. “Mūsu mērķis jorpojām ir atgriezties Formulā 1,” paziņoja Zutila menedžeris Manfrēds Cimermans. Jāatgādina, ka Zutils kopš 2006.gada startēja “Force India” (toreiz “Midland”) komandā, bet pirms šīs sezonas viņu nomainīja tautietis Niko Hilkenbergs.