Vorobrjovs Vorumā rallijā 2011

Tikko ir noslēdzies Latvijas rallija čempionāta ziemas posms, kurā norisnājas divi ralliji, un līdz nākamajam vasaras posmam vēl ir jāgaida divi mēneši. Tomēr īsteniem rallija līdzjutējiem ir zināms, ka jau pēc nedēļas 25. – 26. februārī startēs Igaunijas rallija čempionāts. Šeit savu dalību apstiprinājuši ne tikai spēcīgākie Igaunijas sportisti, bet arī spēcīgi autobraucēji no Latvijas – Jānis Vorobjos, Jānis Berķis, Ralfs Sirmacis, Andis Neikšāns – šoreiz stūrmaņa lomā un citi.

2012. gada Igaunijas rallija čempionāta sākums ir vairākkārtīgi pārlikts, viss dēļ viena iemesla – janvāra vidū mūsu platuma grādos nebija iestājusies ziema. Vorumā rallija datums tika divas reizes mainīts un nu visbeidzot datums ir nolikts uz 25. – 26. februāri. Kopumā rallijs sastāvēs no sešiem posmiem, sāksies tas Vorumā 25. februārī un noslēgsies ar Sāremā 13. oktobrī. Lūk arī Igaunijas rallija čempionāta pilns kalendārs:

Npk Datums Rallijs Valsts
1. 25. – 26. februāris Vorumā rallijs Igaunija
2. 9. jūnijs Madonas rallijs Latvija
3. 20. – 21. jūlijs Igaunijas Rallijs Igaunija
4. 10. – 11. augusts Viru rallijs Igaunija
5. 14. – 15. septembris Mulgi rallijs Igaunija
6. 12. – 13. oktobris Sāremā rallijs Igaunija

Igaunijas čempionāts kopumā ir sadalīts 12 auto klasēs, kas savā starpā izcīna godalgas un titulus.. Kā ierasts populārākas klases ir pilnpiedziņas spēkratu grupas.

Tagad sīkāk par pašu Vorumā ralliju. Šogad tas ir Igaunijas rallija čempionāta, Igaunijas rallija kausa, Baltijas ziemas kausa, Igaunijas Mishelin čempionāta posms. Šajā rallijā piedalīsies aptuveni 80 sportisti.

Kopumā rallijā ir paredzēti 9 ātrumposmi kuru kopējais garums sastādīs 112 kilometri un kopējais distances garums sastāda 340 kilometru. Īsākā ātrumpsma garums ir nepilni 5 km, bet garākais sasniedz gandrīz 15 km. Šie posmi notiks Hānjas, Roges, Vastselīnas un Miso pašvaldību teritorijās Voru apgabalā. 25. februārī sestdienā pirmie trīs ātrumposmi norisināsies kā nakts posmi, kuriem starts tiks dots 18:00. Savukārt pārējie ātrumposmi norisināsies 26. februārī, starts šajā dienā tiks dots jau no rīta 9:00.

Laipni lūgti, Igaunijā! Atbalstīsim savējos! Sīkāka informācija par Voru rallija un Igaunijas čempionātu norisi vēl sekos portālā www.nordspeed.com