Pagājušajā nedēļas nogalē notika Igaunijas rallija čempionāta pirmais posms “Võrumaa talveralli 2012”. Tajā piedalījās arī Latvijas sportisti uzrādot ļoti labus rezultātus. Absolūtajā kopvērtējumā ekipāža Vorobjovs/Zicāns izcīnīja 2. vietu, Šemets/Neikšāns izcīnīja 18. vietu, Berķis/Čeporjus 21. vietu un Sirmacis/Klušs 22. vietu. Vorobjova un Berķa ekipāžas attiecīgi ieņēma 2. un 1. vietu savās klasēs. Lai uzzinātu sportistu iespaidus par sacensībām, portāls www.nordspeed.com sazinājās ar vienu no ātrākajiem Latvijas N4 klases braucējiem Jāni Vorobjovu.

Vorobjovs ir apmierināts ar sasniegto otro vietu Igaunijas rallijā: “Mašīnai pēc “Sarmas” rallija tika nomainīts dzinējs. Kopumā ar ātrumu viss bija kārtībā, vienīgi traucēja tas, ka mūsu braukšanas trajektorija nedaudz atšķīrās no konkurentu trajektorijas un līdz ar to rallijs tika nobraukts vairāk pa sniegoto pusi, kas apgrūtināja braukšanu.”

Viss gan neveicās tik gludi kā sportisti varētu vēlēties: “Vienā no tramplīniem iebraucām lielā ātrumā, kā rezultātā piezemējoties tika aprauts viens no reduktoriem.” Pēc tam sportisti brauca salīdzinoši riskanti, lai kompensētu to, ka ir bojāts reduktors. Tāpēc viņiem sanāca kļūdīties vienā no krustojumiem aizbraucot nepareizā virzienā, pēc tam kļūdu labojot tika pazaudētas vērtīgās sekundes. Faktiski šī kļūda bija uzvaras vērtē.

“Kopumā tehnika kalpoja labi, ja neskaita aprauto reduktoru. Jebkurā gadījumā otrā vieta, cīnoties ar Igaunijas spēcīgākajiem braucējiem, ir ļoti labs sasniegums,” priecīgs par izcīnīto vietu ir Vorobjovs.

Par ekipāžas tuvākajiem plāniem Vorobjovs atbild, ka viņi ir izvēles priekšā: “Mēs vēl neesam izlēmuši beigt ziemas sezonu vai nē, to mēs izlemsim tuvākās nedēļas laikā” Ja tiks nolemts pagarināt ziemas sezonu, tad viņi startēs Krievijā. Bet kopumā tuvākais rallijs Baltijas valstīs ir paredzēts Talsu rallijs. Rallijs “Talsi 2012” solās būt ļoti interesants, jo šeit brauks daudz spēcīgu ekipāžu: “Mēs pašlaik kontaktējamies ar vienu Polijas top 5 ekipāžām, lai viņi startētu Talsos.”

Ja Vorobjova/Zicāna ekipāža izlems ziemas sezonu neturpināt, tad nākamie starti viņiem būs treniņi aprīlī.