Formula 1 līdzjutēji var gatavoties ļoti neprognozējamam sezonas sākumam Austrālijā, kur jau šīs nedēļas nogalē risināsies pirmais čempionāta posms.

Visi komandu vadītāji un eksperti ir vienisprātis, ka konkurētspējas līmenis šobrīd ir ļoti līdzīgs un tas pirmajā sezonas pusē radīs ne tikai aizraujošas sacīkstes, bet arī pārsteidzošus rezultātus. Dažas no komandām izteikti ir spēcīgākas viena lidojošā apļa ietvaros un līdz ar to gūs priekšrocības kvalifikācijā, tikmēr citām vienībām labāk izdevās apgūt jauno “Pirelli” riepu uzvedību sacīkšu distancē. Līdz ar to ļoti daudz būs atkarīgs no apstākļiem konkrētajā trasē, apdzīšanas iespējām un taktiskajiem manevriem.

“Es domāju, ka sezonas sākums būs jocīgs un varbūt neizskaidrojams,” paziņoja “Lotus” boss Ēriks Buljē. “Kvalifikācija Melburnā un pirmās sacīkstes būs neprognozējamas. Riepas visu situāciju padarīs ļoti aizraujošu – ja pārcentīsimies kvalifikācijā, tad izbojāsim sacīkstes pirmo daļu un ja būs jādodas boksos pārāk agri, tad var nākties aizvadīt vienu lieku pitstopu. Protams, mums nebūtu nekas pretim, ja mūsu rīcībā būtu mašīna, kas 2 sekundes aplī ātrāka par visiem citiem, tomēr no otras puses mums patīk arī cīņa un sāncensība.”

“Tas ir lieliski, ka uz starta stāsies tik daudz Pasaules čempionu,” paziņoja “Mercedes” komandas boss Ros Brauns. “Pilotu augstā meistarība un līdzvērtīgās formulas šajā sezonā sola aizraujošas sacīkstes un čempionātu kopumā. Es domāju, ka šī būs labākā sezonā pēdējo ļoti daudzu gadu laikā.”

“Šobrīd jebko prognozēt ir neiespējami,” paziņoja “Lotus” galvenais inženieris Alans Premā. “Parasti ap šo laiku mums jau ir kaut kāds priekšstats par notiekošo un spēku samēriem, taču šobrīd mēs nezinām, kur atrodamies rangā.”

Tostarp “Pirelli” kompānijas sporta nodaļas vadītās Pols Hemberijs atzina, ka ar laiku komandu inženieri noteikti apgūs riepu noslēpumu un iemācīsies tās labāk pārvaldīt, tomēr sezonas sākumā var sagaidīt visādus brīnumus.

“Pagājušā gada beigās Martins Vitmāršs (“McLaren” boss) teica, ka mums kā riepu ražotājam ir jārada galvassāpēs komandām,” skaidroja Hemberijs. “Ja mums tas izdosies, tad vismaz sezonas sākumā notiks neprognozējamas un aizraujošas lietas. Tomēr jāatceras, ka F1 strādā labākie inženieri pasaulē un sezonai attīstoties viņi noteikti atradīs labāko ceļu, lai pārvaldītu riepas un tas spēkus izlīdzinās.”

Jāpiebilst, ka Austrālijas GP pirmie treniņi notiks jau naktī no ceturtdienas uz piektdienu un tiešraidē būs vērojami “Viasat Sport Baltic” kanālā.

1 KOMENTĀRS

  1. kāda iemesla pēc lai cilvēks lietotu Internet Explorer? ja vien tas protams nav darba PC uz kura ir liegts instalēt citu pārlūku… ar Chrome viss ok.

    par jauno sezonu – gaidu kā visi pārējie ar nepacietību… pagaidām manu favorītu (Mclaren) sniegums nav bijis tik pārliecinošs pirmssezonā kā gribētos, ceru ka Austrālijā viņi būs tur kur viņiem jābūt – priekšgalā 🙂

    • Es pieņemu, ka ir pietiekami daudz cilvēku, kas necenšaš vilkt un instalēt visu pēc kārtas un tāpēc domāju, ka Internet Explorer lietotāju areals vēl joprojām ir pietiekami plašs. Pašlaik ar explorer nav pat iespējam izlasīt rakstus, jo tā e-mag bilde ir necaurspīdīga :). Man protams, ir arī citi browseri un lietoju tos pēc vajadzība, nu bet principā publiskām lapām, manuprāt vēl joprojām būtu jāatbalsta arī explorer