Pirmajās 2012. gada F1 sacensībās Melburnas “Grand Prix ” uzvaru izcīnīja “McLaren ” pilots Džensons Batons. Uz goda pjedestāla kāpa arī otrs “McLaren ” komandas pilots Luiss Hamiltons trešajā vietā. Sebastians Fetels no “Red Bull ” izcīnīja otro vietu. Piedāvājam nelielu ieskatu pilotu preses konferencē.

Sacīkstes uzvarētājam Džensonam Batonam tika jautāts par sajūtām pēc uzvarētas sacīkstes: “Es domāju, ka jebkuram pilotam katra uzvara nozīmē daudz, un tas parāda, cik lielu dabu mēs esam ieguldījuši ziemas sezonā. Jau vakardienas kvalifikācija to parādīja, ka komanda ziemas periodā ir pastrādājusi lieliski.”

Batons ir priecīgs sākt sezonu ar uzvaru un ir pateicīgs visai “McLaren ” komandai.

Kā norāda Batons, tad drošības mašīnas iznākšana viņu neiepriecināja, jo tobrīd asfalts sāka atdzist, un saglabāt riepu temperatūru optimālu bija grūti: “Komanda teica, brauc tik ātri cik iespējams nākamos divus apļus pēc tam, kad sacīkstes atsāksies, lai palielinātu atstarpi starp tuvākajiem sekotājiem. ”

Sebastians Fetels uzskata, ka sacīkstes komandai un viņam bija izdevušās neskatoties uz salīdzinoši zemo vietu kvalifikācijā. Viņš stāsta par sacīkstēm: “Jā, mums bija labas iespējas Hamiltonu apsteigt, jo viņš atradās tuvu un es biju salīdzinoši ātrs. Domāju, ka būtu apdzinuši viņu arī bez drošības mašīnas, protams, drošības mašīna mazliet piepalīdzēja to izdarīt. Kopumā, tās bija lieliskas sacīkstas, kura man sagādāja prieku. ”

Fetels turpina stāstīt par drošības mašīnu: “Mēs apsteidzām Hamiltonu, jo mums bija ļoti ātrs pitstops. Pēc tam, kad drošības mašīna devās trasē, es domāju, ka tā ir lieliska iespēja apdzīt arī Batonu. Tomēr viņš bija pārāk ātrs. Divi līkumi un es vairs viņu neredzēju. ”

Fetels piemin arī savu cīņu ar “Mercedes” komandu: “Sacīkšu sākumā man pārsteigumu sagādāja Rosbergs, kuram padevās lielisks starts. Tā nu es atrados aiz diviem “Mercedes” pilotiem, Niko es apdzinu diezgan ātri un tad sekoja arī Mihaels. Pēc tam es sāku ķert rokā “McLaren” pilotus. Džensons šodien bija nepārspējams,” viņš norāda, ka šodien pretendēt uz uzvaru nevarēja

[column size=”2-5″] [quote]Niko es apdzinu diezgan ātri un tad sekoja arī Mihaels. bet Džensons šodien bija nepārspējams.”[/quote][/column]

Trešās vietas ieguvējs Luiss Hamiltons ir priecīgs par Džensona Batona panākumu: “Viņš paveica lielisku darbu tāpat kā komanda visas ziemas laikā, ” Hamiltons norāda, ka viņam neizdevās izcīnītu uzvaru, neko neliecina, jo ir vēl daudz sacīkšu priekšā.

“Beigās es mēģināju atgūt pozīciju, tomēr manas riepas bija pārāk nodilušas, tāpēc atpaliku no Sebastiana,” stāsta pilots par to, kāpēc viņam neizdevās atgūt pozīciju. Tomēr atslābināties viņš nevarēja, jo viņu apdraudēja Marks Vēbers no “Red Bull “.

“Šīs bija sarežģītas sacīkstes man, komandai kopumā sacīkstes ir izdevušās. Es ceru, ka mēs turpināsim tāpat āri nākamajās sacīkstēs,” Hamiltons ar nepacietību gaida nākamās sacensības.

Atgādinām, ka nākošās sacensības notiks 25. martā Malaizijā Sepangas trasē.