Bernijs Eklstons ir paziņojis, ka noslēdzis jauno Konkordes līgumu ar “vairumu no lielajām komandām”.

Esošais Konkordes līgums, kas regulē trīspusējās FIA, FOM un F1 komandu attiecības, beidzas 2013.gada janvārī un pēc visa spriežot jaunais līgums tiks pagarināts līdz pat 2020.gadam.

Bernijs Eklstons jau Malaizijā paziņoja, ka līgums esot noslēgts ar “lielāko daļu no F1 komandām” un konkrēt Formula 1 boss minēja “Ferrari”, “McLaren” un “Mercedes”.

Lielākās vienības, kas vēl neesot likušas parakstu uz jaunā līguma ir “Mercedes” un “Williams”. Pēc neoficiālas informācijas abām šīm vienībām nav pieņemami līguma finansiālie nosacījumi.

Esošajā līgumā visām komandām pienākas 50% no F1 ienākumiem, taču jaunajā līgumā tika runāts pat par iespēju tikt pie 75% liela kumosa, taču ņemot vērā, ka FOTA komandu asociācijas rindas pajuka pirms 2012.gada, tad katrai vienībai atsevišķi nākas cīnīties par savu daļu.

Tādos apstākļos lielāka teikšana un spēcīgāki trumpji ir vadošajām vienībām un pēc visa spriežot “Ferrari” komanda, kurai ir arī papildus neatņemami maksājumi par senāko klātbūtni F1, ir iespēja kļūt par Formula 1 čempionāta līdzīpašnieku, iegūstot īpašumā akciju daļas.

1 KOMENTĀRS