Lai gan FIA un Bahreinas GP organizatori ir paziņojuši, ka sacīkste Sakiras trasē notiks kā plānots, Formula 1 sabiedrība, komandu vadītājus ieskaitot, nav sajūsmā par došanos uz nemieru nomocīto valsti.

Bahreinas GP risināsies jau pēc nepilnām divām nedēļām un arī Bernijs Eklstons apgalvo, ka tas “būs tikai vēl viens posms no divdesmit, kas paredzēti šajā sezonā”. Tostarp protesti un demonstrācijas Manamas ielās ir palielinājušas bažas arī par sacensību dalībnieku drošību. Starptautiskā automobiļu federācija, kas pieņem lēmumu par došanos uz Bahreinu vai posma atcelšanu, apgalvo, ka “pastāvīgi novēro situāciju valstī”.

“Es nejūtos komfortabli dēļ nepieciešamības doties uz Bahreinu,” intervijā “Guardian” paziņoja kāds no F1 komandu bosiem, kurš vēlējās palikt anonīms. “Ja esam pilnīgi atklāti, tad vienīgais veids, kā šo posmu var aizvadīt bez neviena incidenta, ir ievest karaspēku un izveidot slēgto zonu ar komandantstundu. Es domāju, ka tas būtu nepieņemami Formulai 1 un arī pašai Bahreinai. Taču es neredzu citu veidu, kā mēs to varam paveikt.”

Turklāt jāņem vērā, ka komandām ir papildus izdevumi – nākas papildus apdrošināt savus darbiniekus un miljonus vērto aprīkojumu, kamēr tās atradīsies nemieru plosītajā valstī.

“Mēs ceram, ka FIA atsauks šī posma rīkošanu,” visu komandu vārdā izteicās vienības boss. “Mūs uztrauc, ka katru dienu no šī valsts parādās satraucošas ziņas. Esmu izsūtījis ziņas mūsu juridiskajam departamentam un mūsu darbinieki tiks papildus apdrošināti pret terorisma draudiem un masu nekārtībām laikā, kamēr esam Bahreinā.”

“Labākais risnājums būtu pārcelt posmu uz vēlāku laiku vai atcelt vispār,” turpināja F1 komandas vadītājs. “Taču šis lēmums jāpieņem FIA un FOM. Es nemaz necerēju, ka galējais lēmums tiks pieņemts pirms Ķīnas GP posma un turklāt arī pats FIA prezidents Žans Tods atrodas Ķīnā, kas ir visai interesanti.”

Avīze “Times”  ziņo, ka atsevišķas komandas ir paredzējušas iespēju, ka to darbinieki pēc Ķīnas GP sacīkstes dosies mājup, nevis ceļos uz Bahreinu, kur jau pēc pāris dienām būtu jāsāk gatavoties posma norisei.

Tostarp Bahreinas GP organizatori jau ir izplatījuši posma reklāmas video, kurā uzskatāmi cenšas nodemonstrēt, cik visi šajā valstī ir laimīgi un vienoti:

1 KOMENTĀRS