Smagu avāriju autosacīkstēs Nīderlandē pirmdien piedzīvoja latviešu autosportiste Karlīne Štāla. Pēc negadījuma vienu nakti sportiste bija spiesta pavadīt slimnīcā, taču nekādas dzīvībai bīstamas traumas viņa nav guvusi.

26 gadus vecā Štāla šogad turpina piedalīties “Radical” spēkratu sacīkstēs un pirmdien stājās uz starta Beneluksa valstu čempionāta posmā Zandvortas trasē. Avārija notika aptuveni desmit minūtes pirms finiša, kad Štāla ietriecās riepu nožogojumā, pēc kā tika nogādāta slimnīcā. Sacensības tika apturētas, taču Štāla tika klasificēta augstajā trešajā vietā.

“Avārijas skats gan bija iespaidīgs,” intervijā aģentūrai LETA pastāstīja Karlīnes tēvs Andris Štāls. “Šobrīd viena versija ir, ka kaut kas atgadījās mašīnai, bet otra, ka Karlīne vienkārši zaudēja kontroli slapjās trases dēļ.”

Visticamāk, sportiste nevarēs startēt jau nākošnedēļ Silverstonas trasē gaidāmajā “Masters” čempionāta pirmajā posmā, kas galvenokārt notiek Lielbritānijas trasēs. Štālas plānos šogad ietilpst arī dalība vairākās izturības sacīkstēs ar “Radical” sacīkšu auto, taču pagaidām vēl nav zināms, kā notikusī avārija ietekmēs viņas nākotnes plānus.

“Primārais, protams, ir veselība, bet pēc tam būs jāsaprot kādu iespaidu šī avārija atstās attiecībās ar “Radical” rūpnīcu,” mazliet nobažījies ir Andris Štāls. “Izmantojam iespēju braukt šajos čempionātos un domāju, ka viss būs kārtībā.”

Paredzams, ka jau šodien Štāla atgriezīsies Latvijā. Savukārt jau 24. aprīlī Biķernieku trasē notiks “Radical” sacīkšu auto prezentācija Baltijas valstīm, kurā piedalīsies gan Štāla, gan bijušais F1 testpilots Marko Asmers no Igaunijas.

1 KOMENTĀRS