“Ford” komandas pilots Jāri-Mati Latvala slēpošanas laikā salauzis atslēgas kaulu un būs spiests izlaist nākamo WRC pasaules čempionāta posmu, kas notiks Argentīnā.

Latvala trešdien Lapzemē nodarbojās ar kalnu slēpošanu, kas bija daļa no ieplānotās treniņu programmas, taču neveiksmīgi nokrita, salaužot atslēgas kaulu. Drīz pēc tam somam tik veikta operācija un nākošās sacensības Argentīnā, kas notiks jau nākošnedēļ, viņam pavisam noteikti ies secen. Komanda cer, ka Latvala būs vesels uz maija beigām, kad Grieķijā risināsies pasaules čempionāta sestais posms.

Pašlaik vēl nav nosaukts pilots, kurš Argentīnas rallijā aizvietos Latvalu pie rūpnīcas mašīnas stūres. Otru spēkratu pilotē Peters Solbergs, bet “Ford” privātajās vienībās brauc igaunis Ots Tanaks, krievs Jevgēņijs Novikovs un norvēģis Madss Estbergs, kurš nesen sencacionāli ieguva pirmo vietu Porrtugāles posmā. Šie trīs varētu būt reālākie pretendenti uz Latvalas vietu.

Pēc tam, kad Miko Hirvonens pārgāja uz “Citroen” komandu, tieši Latvala kļuva par “Ford” pirmo numuru un saņēma uzdevumu cīnīties ar Sebastianu Lēbu par pasaules čempiona titulu. Sezonu Latvala uzsāka ar uzvaru Zviedrijas rallijā, kam sekoja avārijas Montekarlo, Meksikā un Portugālē. Rezultātā viņš kopvērtējumā šobrīd ir tikai sestais un savainojums vēl vairāk iedragā izredzes pacīnīties par pirmo vietu.