“Sauber” dibinātājs Peters Zaubers šogad aizvada savu pēdējo F1 sezonu komandas vadītāja postenī un jau nākošgad viņa vietu ieņems ilggadējā komandas darbiniece Moniša Kaltenborna no Indijas.

Ar autosporta lietām nodarbojies jau vairākas desmitgades,  Šveicē dzimušais Peters Zaubers 1993. gadā debitēja F1 čempionātā ar savu komandu. Būdama privātkomanda, tā ne reizi nav izcīnījusi pirmās vietas, taču laikaposms no 2006. līdz 2009. gadam uzskatāms par īpaši veiksmīgu – sadarbībā ar rūpnīcu BMW tika iegūta vienīgā uzvara un 16 pjedestāli.

Visā pārējā laikā “Sauber” vienība izcīnījusi septiņus pjedestālus, bet šogad, vismaz pagaidām, tiek aizvadīta viena no veiksmīgākajām sezonām tās vēsturē – Serhio Perezs otrajā posmā Malaizijā gandrīz izcīnīja uzvaru, tomēr finišējot otrajā vietā, un šobrīd atrodas augstajā piektajā pozīcijā kopvērtējumā. Konstruktoru kausā komanda ir ceturtā.

Peters Zaubers vienmēr atzinis, ka savas darba gaitas gribētu beigt 70 gadu vecumā un šīs sezonas izskaņā viņš tām arī gatavojas pielikt punktu, vēsta portāls “autobild.de”. Zauberu nomainīs indiete Moniša Kaltenborna, kas komandā strādā jau 13 gadus, tādejādi kļūstot par pirmo sievieti – komandas vadītāju visā F1 vēsturē.

1 KOMENTĀRS

  1. Hm, ir taču pilnīgi skaidri uzrakstīts, ka 93.g. viņš debitēja F1 ar savu komandu 🙂

    Lai gan izbrīna, ka Zauberam jau gandrīz 70. Neizkatās 🙂 Jā, laiks skrien. Pirms 20+ gadiem, kad F1 sāka būt reāli pieejams LV, visi šie džeki bija pašos spēka gados. Bet tagad opji. Un daži vispār miruši.
    Tas mēs tikai vēl joprojām jauni un skaisti 😀

  2. vot vot. sievietēm jābūt lielākai teikšanai F1. kā teicis pats Bernijs E, tad no viņām lielāks labums, jo sievietēm nav jāspēlē golfs ar visādiem vsrbūt noderīgiem ļautiņiem, tādejādi viņas var vairāk un pilnīgāk nodoties darbam