“Ferrari” komandas boss Stefano Domenikalli intervijā spāņu “El Mundo” ir paziņojis, ka šobrīd uz spēles ir likta Felipes Masas nākotne Formulā 1.

Domenikalli atzina, ka jau šobrīd brazīlietim ir jāizcīna ļoti smaga cīņa par iespēju palikt “Ferrari” komandā, turklāt Masam ir strauji jāprogresē, lai vispār saglabātu sev pilota vietu Formulā 1. Pēc tik bēdīga sezonas sākuma Masam noteikti būs grūtības atrast sev pilota vietu kādā citā F1 komandā uz nākamo sezonu.

Masas draugi Rubenss Barikello un Mihaels Šūmahers ir ieteikuši brazīlietim neiespringt par to, ka komandas biedrs Fernando Alonso ir ātrāks, bet samierināties un strādāt pie sava snieguma uzlabošanas.

“Felipem ir jāpieņem, ka viņa komandas biedrs ir ļoti spēcīgs,” paziņoja Domenikalli. “Ja viņš nespēs pieņemt, ka Alonso ir spēcīgāks, tad tas viņu sagraus. Masam ir jāsamierinās ar savu lomu nevis jācenšas pārspēt komandas biedru – no Fernando ir jāmācās, nevis viņš jāizaicina.”

“Tā izaicinot komandas biedru var panākt tikai to, ka tiec iznīcināt no viņa puses,” turpināja “Ferrari” boss. “Tādi piloti kā Alonso un Šūmahers ir īsti kanibāli.”

Tostarp Domenikalli arī paskaidroja, ka “Ferrari” komandai ir morālas saistības pret pasaules čempionu Fernando Alonso. Maranello komandai ir jānodrošina talantīgajam spānim labākā iespējamā tehnika un apstākļi komandā. Turklāt Alonso acīmredzot būs teikšana arī par 2013.gada sezonas komandas biedra izvēli.

“Alonso komandā ir galvenā loma,” paziņoja itālietis. “Viņš turklāt piedalās visu svarīgu lēmumu pieņemšanā.”

Jāpiebilst, ka pēdējās nedēļas laikā parādījās jau ļoti konkrētas runas par iespējamo Marka Vēbera pievienošanos “Ferrari” komandai 2013.gadā, lai gan pats austrālieti pagaidām to noliedz. Par to, ka “Ferrari” nepieciešams spēcīgs otrais pilots nevienam nav šaubas, jo Felipes Masas punktu pienesums Konstruktoru kausā ir ļoti niecīgs. Pērn Masa spēja izcīnīt 45% no Alonso punktu apjoma, bet šogad pagaidām tie ir niecīgi 5%. Turklāt tieši šo sezonu “Ferrari” vadība ir nosaukusi par Masas nākotnes izšķirošo sezonu.

1 KOMENTĀRS

  1. Nevaru vien sagaidīt, kad šis Brazīlijas apkaunojums beidzot tiks izmests no F1. Visa viņa “spožā” karjera 1.formulā ir bijis viens vienīgs laimests loterijā, kad pilnīgi neizskaidrojamu apstākļu rezultātā viņam no gaisa nokrita kontrakts ar Ferrari. Nebūtu tas toreiz noticis, Masa būtu nomocījis dažas sezonas autsaideru komandās un šodien mēs ar grūtībām spētu atcerēties šo uzvārdu.

    • Nepiekrītu, Massa sevi iepriekš ir parādījis kā ātru un agresīvu pilotu. Tajā pašā Sauber komandā. Tāpat atnākot uz Ferrari bija tajā pašā MS līmenī. Ar KR arī līdzvērtīgi pilotēja.
      Viss noriets sākās pēc nelaimīgas traumas… 🙁

      • Sauber komandā?!!! Viņš pa 3 gadiem Sauber nebija izcīnījis nevienu pjedestālu! Kad vēl Ferrari par pamatpilotu ir pieņēmuši kaut ko tādu? Es pat nezinu, ar kuru no pašreizējiem pilotiem viņu varētu salīdzināt. Varbūt vienīgi ar Kobajaši 😀 Pārējie vai nu ir bijuši uz pjedestāla, vai arī startē pirmo, otro sezonu…

  2. Jā nu tas kā Felipe ir noturējies tik jaudīgā komandā kā Ferrari ir nedaudz interesanti: lai arī Rubenss savu laik bija Mišas “ieročnesējs”, bet tomēr Rubenss ir sevi parādījis labāk, un bez tam labi progresē viņam pilnīgi nepazīstamās mašīnās IndyCar seriālā.

  3. Dominiks tikai par to tagad sācis runāt, kad visiem normāliem F1 līdzjutējiem sen jau viss pirms pāris gadiem tapa skaidrs – Massam ar kāju pa dibenvaigiem sen jau vajadzēja.

    P.S. Par kanibāliem. A kā sauc tos 17 pilotus, kas kopvērtējuma ir pirms Šumahera, laikam Stefano aizmirsa pateikt.