Jau rīt ar testu dienu sāksies rallijs “Kalnamuiža 2012”. Tajā startēs arī divkārtējais Latvijas rallija čempions Jānis Vorobjovs, kurš startēs ar sev netipisku aizmugures piedziņas BMW automašīnu.

Pilots stāsta, ka mašīnu startiem “Kalnamuižā” viņš aizņēmies no sava drauga, un tas būs mēģinājums atcerēties “trakās” jaunības dienas: “Ar šādu automašīnu pēdējo reizi rallijā es startēju pirms 10 gadiem,” Vorobjovs norāda, ka viņam ļoti patīk braukt ar aizmugures piedziņas spēkratiem.

“Pirms vasaras sajūtas mums ir lieliskas,” saka pilots, “tagad startēsim minirallijā “Kalnamuiža”. Pēc tam dažas dienas strādāsim testos un tad ar labu garastāvokli brauksim uz ralliju Talsos.”

“Mašīna pašlaik atrodas ceļā uz Somiju, kur tā izies jaudas testus. Vasaras sezonai ir sagatavots arī jauns motors,” stāsta Vorobjovs

Par Talsu rallijā braucošajiem ārvalstu pilotiem un lielo konkurenci pilots saka: “Uzvārdi mūs nebiedē, arī Latvijā dzīvo puiši ar ļoti skanīgiem uzvārdiem,” norādot, ka Latvijas pilot spēj ne tikai izrādīt sīvu konkurenci slavenajiem autobraucējiem, bet arī tos pārspēt. Viņš uzskata, ka Latvijas rallija čempionāts tālu neatpaliek no pasaules līmeņa čempionātiem.

Vorobjovs turpina par gaidāmajām sacīkstēm Talsos: “Mēs cīnīsies ar laiku, par sekundēm, lai paši nobrauktu pēc iespējas ātrāk.”

Pilots pēc veiksmīgajiem ziemas rallijiem Baltijas valstīs, bija plānojis arī ziemas startus Krievijā. Tomēr iepriekšējās sacensībās iegūtie mašīnas defekti nebija ātri labojami, līdz ar to šie plāni tika atcelti.

Jānis Vorobjovs ir viens no sešiem pērnā gada čempioniem kurš startēs Talstu “Čempionu rallijā”, kurš norisināsies 12. – 13. martā Talsu apkārtnē.

Pilotu kļūdas rallijā “Talsi 2011”

 [youtube http://www.youtube.com/watch?v=uocZdiAM2dA]