Jau šajā nedēļas nogalē Talsu apkārtnē norisināsies “Rally Talsi 2012”, sacīkstes jau ceturto gadu pazīstamas arī kā “Čempionu rallijs”.Šogad šajā rallijā dalību ņems seši čempioni tajā skaitā pagājušā gada čempionu trofejas ieguvējs lietuvietis Vitautas Švedas. Tāpēc portāls NORDSPEED nolēma uzzināt par lietuvieša šīs sezonas plāniem.

 

 

 


Kā atzīst talantīgais lietuvietis šogad viņam nav īsti izdevies sezonas starts. Pirmajās ziemas sacīkstēs viņš piedzīvoja avāriju, jo nebija pilnībā sagatavojies ziemas rallijam: “Izcīnīta ceturtā vieta noteikti nav tā par kuru es gribēju cīnīties,” Švedas izsakās kritiski par savu sniegumu “Halls Winter Rally” Lietuvā. “Otrajā rallijā mums gāja vēl sliktāk. Riepu pēc zaudēts laiks un nesaprotams tiesnešu sods liedza mums izcīnīt godalgotās vietas.”
Šogad pilots plāno piedalīties labākajos Baltijas valstu rallijos un iespējams arī atlikušajā Latvijas rallija čempionātā: “Mūsu mērķis šogad ir iegūt Lietuvas čempionu titulu un cīnīties par godalgotām vietām ārpus Lietuvas. Ja budžets atļaus tad piedalīsimies arī dažos WRC posmos,” savus plānus atklāj Švedas.
Ar mašīnu viņš ir apmierināts, pavasara pārtraukumā tā tika pārbūvēta un viņš domā, ka viņi atkal būs spējīgi cīnīties par augstām vietām. “Talsos šogad būs ļoti liela konkurence visu braucēju starpā. Kā redzam no pieteikuma, ka šeit startēs ātrākie braucēji no apkārtējām valstīm. Bet vienalga mēs atkal mēģināsim cīnīties par galveno balvu,” saka Švedas.
Atgādinām, ka “Rally Talsi 2012″norisināsies 12. Un 13. maijā Talsu apkārtnē. Kā sola organizatori, tad skatītāji bez grūtībām varēs apmeklēt vismaz 6 ātrumposmus.