Naidžels Mansels būs FIA tiesnesis Monako GP. Krievijas GP norise apdraudēta – Soču trases būvniecība apstājusies. F1 īpašnieki CVC pārdod daļu no akcijām.

Naidžels Mansels būs viens no trim FIA tiesnešiem Monako GP izcīņas laikā. 1992.gada F1 čempions, kurš līdzīgu lomu pildīja pagājušā gada Lielbritānijas un Beļģijas GP posmos, pievienosies diviem FIA nozīmētiem tiesnešiem. Interesanti, ka pats Mansels nekad nav uzvarējis Monako GP izcīņā – 1991. un 1992.gadā viņā finišēja otrais ar “Williams”.

Tiek ziņots, ka F1 trases celtniecība Sočos ir apstājusies, jo pēc valdības maiņas Krasnadaras apgabalā vairāki F1 projekta atbalstītāji ir zaudējuši savus krēslus pašvaldībā. Izskanējušas runas, ka būvniecība var aizkavēties un posms vispār atcelts. Tomēr Krievijas Autosporta federācijas prezidents Igors Jermiļins apgalvo, ka viss notiks kā plānots: “Man par to nav šaubu. Mūsu valsts nekad nav nepilījusi savus solījumus, organizējot tik lielus starptautiskus pasākumus, turklāt tagad mūsu prezidents ir Vladimirs Putins, kurš pats atbalsta šo projektu.”

Formula 1 īpašnieki “CVC Capital” ir pārdevusi čempionāta akciju paketi 1,6 miljardu USD vērtībā trim investoriem – “Waddell and Reed”, “Blackrock” un “Norges Bank Investment Management”, ziņo “Reuters”. Tiek ziņots, ka tādejādi CVC akciju daļa ir sarukusi no 63,4% līdz 40%. Darījums veikts īsi pirms plānotās Formula 1 čempionāta akciju noludināšanas publiskajā piedāvājumā Singapūras biržā. Sākotnējā publiskajā piedāvājumā ir plānots piedāvāt akcijas 3 miljardu USD vērtībā un tas notiks jau jūnijā. “Finance Asia” raksta, ka kopējā Formula 1 vērtība tiek lēsta uz 9,1 miljardu.