Somu pilots Kimi Raikonens, kurš pēc vairāku gadu pārtraukuma šosezon atgriezās Formulā 1, sola čempionātā palikt līdz profesionālās karjeras beigām  un pēc tam atkal pievērsties rallijam.

Braucot “Lotus” komandas sastāvā, šobrīd Raikonens cenšas tikt pie pirmās uzvaras 2012. gadā, taču ar savu līdzšinējo sniegumu (pieci pjedestāli un piektā vieta kopvērtējumā) ir gana apmierināts. Bijušais F1 čempions apgalvo, ka nolēma atgriezties F1, jo atkal vēlējies ar konkurentiem trasē cīnīties “aci pret aci”.

“Es neesmu zaudējis interesi par ralliju, taču iepriekš vienmēr savā dzīvē ar konkurentiem esmu cīnījies trasē,” intervijā britu žurnālam “Autosport” stāsta Raikonens. “Rallijā ir jāuzrāda laiki un tas ir kaut kas atšķirīgs. Man patīk sacensties pret citiem trasē! Tieši tādēļ esmu atgriezies. Rallijā bija pavisam citādi. Man pietrūka šāda veida sacīkšu.”

WRC čempionātā Raikonens pavadīja divas sezonas. Sportists gan plāno atkal sēsties pie rallija mašīnas stūres, kad būs noslēdzis karjeru Formulā 1, taču tas vairs būs tikai hobijs.

“Es to plānoju darīt sava prieka pēc,” viņš saka. “Viens no iemesliem, kādēļ pirms dažiem gadiem nolēmu tam pievērsties – vēlējos pārliecināties, spēju to paveikt vai nē. Noteikti atkal braukšu rallijā, kad būs vairāk brīva laika. Man patīk abi šo sacīkšu veidi. Labprāt brauktu gan Formulā 1, gan rallijā, taču aizņemtības, kalendāru pārklāšanās un citu iemeslu dēļ tas nav iespējams.”

Jāpiebilst, ka Raikonena plānos ietilpa dalība nesen notikušajā WRC posmā Somijā, taču “Lotus” vienības vadība viņam šādu iespēju liedza.