Foto: Toro Rosso/Getty

Daņila Kvjats ir kļuvis par otro krievu pilotu, kurš apstiprināts 2014.gada Formula 1 sezonai.

Daņila Kvjats

Kvjatam ir tikai 18 gadi un šajā ziņā viņš ir vienā laivā ar savu tautieti Sergeju Sirotkinu, tomēr panākumi zemākajās sacīkšu sērijās un sagatavošanas process liecina, ka Kvjata gatavība varētu būt augstākā līmenī.

2010.gadā Kvjats sāka karjeru formulu sacīkstēs, kad startēja Formula BMW gan Eiropas, gan ‘Pacific’ sērijās, kur guva divas uzvaras. Jau tobrīd jaunais krievs bija iekļuvis “Red Bull” junioru programmā, kas nodrošināja pārdomātu un resursiem nodrošinātu attīstības plānu. 2011.gadā sekoja pāreja uz Formula Renault Eurocup un NEC sērijām, kurās viņš izcīnīja attiecīgi 3. un 2.vietu kopvērtējumā. Savukārt nākamajā sezonā jaunais krievu pilots pārgāja uz Formula Renault 2.0 Eurocup un Formula Renault 2.0 ALPS sērijām, kur pārstāvēja “Eurointernational Team”. Šogad ar “Red Bull” atbalstu Kvjats jau pārcēlās uz GP3 sērijām, kur šobrīd pirms pēdējā posma ieņem otro vietu kopvērtējumā un cīnās par titulu, kur vien no viņa sāncenšiem ir arī igaunis Kevins Korjuss. Turklāt “Red Bull” resursi, iespējas un atjautība ir ļāvušas Kvjatam paralēli brīvajā laikā izmēģināt spēkus arī citos čempionātos, piemēram Eiropas F3, kur bez iesildīšanās viņš bija viens no līderiem – septiņos psomos (21 sacīkste) izcīnīta 1 uzvaras, 5 pole un 7 pjedestāli.

“Red Bull” video par Daņilu Kvjatu

“Toro Rosso” paziņojums par to, ka nākamajā sezonā Žana Ērika Verņē komandas biedrs būs Kvjats bija pamatīgs pārsteigums, tomēr nevar aizmirst, ka Kvjats parādījās kandidātu sarakstā sezonas gaitā, kad galvenais pretendents uz šo vietu Antonio Fēlikss da Košta nespēja uzrādīt atbilstošus rezultātus Formula Renault 3.5 čempionātā. Pēc paziņojuma starp jaunajiem komandas biedriem un arī Da Koštu Twitter sociālajā tīklā izvērtās interesanta sarakste.

 

 

Bet tālāk seko jau Daņilas Kvjata atbildes. Interesanti, ka šobrīd Kvjatam Tviterī seko ap 5800 cilvēku. Cik būs pēc sešiem mēnešiem?

 

 

Protams Daņilu apsveic arī pirmais krievu F1 pilots Vitālijs Petrovs, kura izredzes atgriezties Formulā 1 ar diviem tur jau esošiem krieviem ievērojami samazinās.
 

1 KOMENTĀRS

  1. Ja distancējos no Daņilas Kvjata potenciāla Formula 1 pilota lomā, tad mani iepriecina viņa un Sirotkina parādīšanās, jo tas dod priekšrocības sarunās ar viņiem. Kamēr britu, vācu, itāļu utt. žurnālisti būs spiesti samierināties ar skopām standarta atbildēm angļu valodā, es varēšu intervēt viņu dzimtajā valodā un kā parāda V.Petrova piemērs, tad tas paver pavisam citu atklāsmes dimensiju. Protams, jārēķinās, ka tagad arī krievu žurnālistu skaits F1 paddokā palielināsies.

    Bet par Daņilas spējām spriedīsim nākamgad – lai runā viņa darbi!

  2. Da Košta īsi pirms “Toro Rosso” paziņojuma savā tviterkontā bija ielicis tekstu – “Get ready F1 world…”, kurš diez vai ir tulkojams kā Daņila būs “Toro Rosso” komandā. 🙂 Protams, vēlāk šis tvīts pazuda. 🙂 Manuprāt, kaut kāda krievu nauda tomēr šeit ir, jo aizkulisēs runāja par Da Koštas vai par Sainsa juniora pievienošanos un tikai tad Kvjata uzvārds. Lieki teikt, ka lielākā daļa bija, maigi sakot, izbrīnīti par krieva apstiprināšanu. Redzēs, ko spēs un cerams, ka mani spriedelējumi izrādīsies šķērsām, jo pagaidām, man krievi, pēc Petrova un Sirotkina, asociējās tikai ar vietu nopirkšanu.

    • nauda (liela) iraid tur iesaistīta, par to varam būt puslīdz droši, tomēr līdzšinējais Kvjata CV iekš a-sporta arī ir visnotaļ zolīds..

      da i vitjuks šo to savulaik parādīja iekš GP2, ‘nevar aizmirst’ (c)

  3. 2014. izskatās interesants gads, ceru ka tie 1.6 turbo spēs sniegt to ātrumu un izturību lai piloti var braukt tiešām F1 ātrumā, un protams riepas būs priekš tādam ātrumam gana labas, jo šogad bija cīņa ar riepām lielāka par cīņām ar pilotiem.