Ar pārliecinošu “Mercedes” pārsvaru noslēdzās arī Bahreinas GP kvalifikācija, kur pole izcīnīja Niko Rosbergs. Vācietim tā bija pirmā pole šajā sezonā un otrā pēc kārtas Bahreinas GP izcīņā.

Kamēr visi piloti pirmās kvalifikācijas sesijas pirmajā daļā veica vismaz vienu lidojošo apli, “Williams” komanda turpināja demonstrēt ļoti pašpārliecinātu sniegumu un abi piloti pirmo reizi trasē devās tikai pēdējās piecās pirmās sesijas minūtēs. Ar mīkstām riepām Botass uzrādīja otro laiku, bet Masa ceturto. Tostarp “Mercedes” piloti pirmo kvalifikācijas daļu pārvarēja ar vienu lidojošo apli ar cietākajām riepām. “Lotus” komandai nācās cīnīties par izkļūšanu no Q3 un galarezultātā Pastors Maldonādo bija pirmais, kas izkrita pirmajā kvalifikācijas kārtā, kamēr Romēns Grožāns bija pēdējais, kas iekļuva otrajā kārtā. Aiz svītras palika arī abi “Caterham” un “Marussia” piloti, kā arī “Sauber” pilots Adrians Zutils.

Otrajā kvalifikācijas kārtā lielākais pārsteigums bija Sebastiana Fetela izstāšanās – vācietis vēlāk ziņoja, ka problēmas sagādāja pārslēgšanās uz zemākiem pārnesumiem. Tostarp Fetela komandas biedrs Daniels Rikjardo uzrādīja trešo apļa laiku, tomēr austrālietis saņems 10 starta pozīciju sodu par incidentu Malaizijas sacīkstē. Kopā ar Fetelu otrajā kvalifikācijas kārtā aiz svītras palika arī Niko Hilkenbergs, kas kļuva par otru lielāko pārsteigumu. Ārpus ātrāko desmitnieka palika arī abi “Toro Rosso” piloti Daņila Kvjats un Žans Ēriks Verņē, kā arī Estebans Gutjeress un Romēns Grožāns.

Ar pirmo mēģinājumu izšķirošajā kārtā par 0,3s ātrāks nekā komandas biedrs bija Niko Rosbergs, kamēr trešo labāko apļa laiku uzrādīja Valteri Botass. Turklāt Rosberga rezultāts tikai par sekundi atpalika no pērnā gada pole rezultāta Bahreinas trasē. Arī otrajā mēģinājumā nekas neminījās pirmajā starta rindā, jo Luiss Hamiltons savā mēģinājumā pieļāva kļūdu. Tostarp trešo rezultātu uzrādīja Rikjardo, kurš saņems 10 starta pozīciju sodu, bet ceturtais palika Botass. Interesanti, ka Kimi Raikonens pirmo reizi šajā sezonā kvalifikācijā bija ātrāks par komandas biedru Fernando Alonso.

Bahreinas GP starta kārtība

Rinda 1 1. Nico Rosberg 1’33.185
Mercedes
2. Lewis Hamilton 1’33.464
Mercedes
Rinda 2 3. Valtteri Bottas 1’34.247
Williams
4. Sergio Perez 1’34.346
Force India
Rinda 3 5. Kimi Raikkonen 1’34.368
Ferrari
6. Jenson Button 1’34.387
McLaren
Rinda 4 7. Felipe Massa 1’34.511
Williams
8. Kevin Magnussen 1’34.712
McLaren
Rinda 5 9. Fernando Alonso 1’34.992
Ferrari
10. Sebastian Vettel 1’34.985
Red Bull
Rinda 6 11. Nico Hulkenberg 1’35.116
Force India
12. Daniil Kvyat 1’35.145
Toro Rosso
Rinda 7 13. Daniel Ricciardo* 1’34.051
Red Bull
14. Jean-Eric Vergne 1’35.286
Toro Rosso
Rinda 8 15. Esteban Gutierrez 1’35.891
Sauber
16. Romain Grosjean 1’35.908
Lotus
Rinda 9 17. Pastor Maldonado 1’36.663
Lotus
18. Adrian Sutil 1’36.840
Sauber
Rinda 10 19. Kamui Kobayashi 1’37.085
Caterham
20. Jules Bianchi 1’37.310
Marussia
Rinda 11 21. Marcus Ericsson 1’37.875
Caterham
22. Max Chilton 1’37.913
Marussia

1 KOMENTĀRS

  1. brutaals Mercedes paarsvars aatrumaa. te nu apstiprinaas ko jau teicu pagaajushajaa sezonaa- ieguveeji buus taas komandas, kas shasiju un motoru razho pashas. jo shogad viss ir tik integreets, ka mazaakaas nianses rada lielu atshkjiriibu. citas komandas ar Mercedes motoriem pat tuvumaa nav sudraba bultaam aatrumam. Ferrari, kaa vienmeer, ir nolaidushi lazhu. nerullee ne motors, ne airodinamika. un galiigi nevelk kupravalji pa taisneem. a par Red Bull beedu nekaadu. sen bij zinaams ka Bahreinas taisnees vinjiem neies. sagaidiisim Barselonu, tad redzees vai airodinamika var kompenseet zirgspeeku truukumu. ja nee- sezonas intriga principaa ir beigusies.

      • tajaa intervijaa Brandls labi pateica, ka arii Ferrari, kaa razhotaajkomandai, vajadzeeja buut shaadam paarsvaram. bet nav.

        un ja, kaa tas experts saka, Mercedesam ir tikpat liels trumpis kaa RBR bija dubultais difuzors, tad paareejiem izredzes mazas shajaa sezonaa. difuzoru vareeja citi noshpikot, bet Mershu iipasho risinaajumu nevar. 🙁 power juniti ir iesaldeeti.

        jebkuraa gadiijumaa redzeesim ciinju starp Hami un Rosbergu. arii taa ir sezonas intriga. nebiju domaajis ka vinji abi ir tik liidzveertiigi. un par to bonuss Shumaheram, kas taa neko savos cieniijamos gados tureeja liidzi, kaa izraadaas, vienam no shabriizha top pilotiem.

    • A precīzāk ar zīmējumiem video nav ielikts, bet nu būtība bija tāda, ka “huiņa”, kura visiem ir aizmugurē, Mercedes motoriem ir priekšā – respektīvi vairāk gaisa pieplūdums, jo mazāk caurules jāizmanto gaisa novirzei. šķiet, ka tā bija.

      • Artuur neaizraujies ar Pluugju kungu. ar vinju nav veerts te mest ragus. atziishos man bridinaajums jau bija no Alda:) gudrs teiciens.nav ko lieki rakstiit un striideeties ar to plugja kungu. vinsh pie katra patskanja piesienaas:D sagaidiisim sacikshu beigas,tad tu maniisi kas te dariisies:D no vinju puses!

      • peec saciikstes vareesim noveerteet uz ko ir speejiigs Fetels. prieksh trases nepiemeerotaa formulaa, un starteejot peletona viduu.

        pa lielam shii sezona ir Seba lielaa iespeeja. aizbaast mutes visiem skaugjiem, kas vinja titulus noraxta uz Njuuviju.

      • nav nekas jaasapnjo. Uzachu paveelniekam jau 7 chikas jau kabataa 🙂 un 8taa briest pavisam noteikti.

        a kaa lielijaas ka nu tik buushot, rekordi kritiishot kad pievienojaas Ferrari. arii pirms shiis sezonas teica ka dariis kaa Shuumahers- uzvarees savaa piektajaa sezonaa kopaa ar Skudeeriju. a nekaa- chika kaarteejaa. nekaadi sapnji. pavisam reaali.