Vakar Lemānas 24 stundu sacīkstes treniņos smagu avāriju piedzīvoja pagājušā gada uzvarētājs Loiks Duvāls – “Audi” ekipāža ar numuru 1.

audi, DuvālsPēc avārijas, kuras laikā “Audi” LMP1 prototips tika gandrīz pilnībā iznīcināts, Duvāls guvis tikai virspusējas traumas – nobrāzumus uz kājām un rokām, tomēr ārsti nav ļāvuši viņam piedalīties sacīkstēs. Līdz ar to ekipāža, kuras sastāvā arī startē Toms Kristensens un Luka di Grasi, kā trešo ekipāžas biedru ir piesaistījusi Marku Ženi, kurš 2009.gadā kļuva par Lemānas uzvarētāju “Peugeot” sastāvā, bet pēdējos divus gadus startēja “Audi”. Ženem gan sākotnēji bija plāns piedalīties sacīkstē ar Nr.38 “Zytek-Nissan” LMP2 kategorijā tās pašas “JOTA Sport” komandas sasāvā.

Šobrīd “Audi” nepaguruši strādā, lai uzbūvētu jaunu šasiju tās vietā, kas šajā incidentā tika pilnībā iznīcināta.

Tostarp vakardienas 1.kvalifikācijā Lemānas 24 stundu sacīkstei uzvaru izcīnīja divas “Porsche” ekipāžas – Timo Bernharda, Marka Vēbera un Brendona Hartija ekipāža un tieši jaunzēlandietis Hartlijs uzrādīja labāko rezultātu. Aiz abām “Porsche” ierindojās divas “Toyota” ekipāžas, bet “Audi” šoreiz aiz saviem sīvākajiem sāncenšiem. Jāsaka, ka kvalifikācija tika pārtraukta pirms laika, jo avāriju “Porsche Curves” līkumā piedzīvoja “Aston Martin Vantage” GTE klases mašīna.

Jāatgādina, ka Lemānas 24 stundu sacīkstes starts tiks dots sestdien 16:00 pēc Latvijas laika un finišs tajā pašā laikā svētdien. Tiešraides būs iespējams vērot Eurosport kanālos.

Loika Duvāla avārijas sekas un komentētāju reakcija:

1 KOMENTĀRS

  1. izskataas peec pamatiiga kresha. mazs priecinjsh prieksh Pro.

    bet vispaar apbriinojami. peec vairaaku gadu dominances likaas ka neviens nevar kaut tuvoties melno duumu puuteejiem, Audi diizeljiem. bet te atnaak Porsche ar bendziina chetru cilindru motoru- un uzreiz ir aatraakie. apbriinojami un neticami. incanti kaa vinjiem ies notureet aatrumu garajaa gonkaa. domaaju ka ies veel labaak. tieshi kvalifikaacijaa vajadzeeja izcelties Audi diizelju jaudai, bet neizceelaas.

  2. Protams, ši kvalifikācija ir a bit šoks, no otras puses ātrs auto vēl nenozīmē izturīgs auto, priekšā ir 24 stundas smagas sacīkstes maksimālā režīmā, un nebūs pirmā reize, ka audi nav pirmie kvalifikācijā. domāju, ka lielu lomu spēlēs pit stopi un tehnikas izturība. ja atceramies, tad tieši izturība vienā gadā no ierindas izsita visus pežo 🙁