Pārsteigumu Austrijas “Grand Prix” kvalifikācijā šodien sarūpēja “Williams” komanda, izcīnot pirmās divas starta vietas svētdien gaidāmajam astotajam Formula 1 sezonas posmam. Felipe Masa startēs no “pole position”, savukārt otrajā starta vietā stāsies Valterī Botass, ziņo portāls “www.autoeuro.lv”.

Botass bija ātrākais trešajos treniņbraucienos un ieņēma pirmo vietu arī pēc pirmajiem lidojošajiem apļiem izšķirošajā kvalifikācijas kārtā. “Mercedes” pilots Niko Rosbergs tobrīd ieņēma otro pozīciju, Masa bija trešais, savukārt Luisa Hamiltona rezultātu par izbraukšanu no trases tiesneši anulēja.

Botass vienā no līkumiem otrajā mēģinājumā pieļāva kļūdu un viņam savu laiku neizdevās uzlabot. Tāpat somu pilotu nespēja pārspēt Rosbergs, kamēr Masa paveica savu darbu lieliski un pacēlās uz pirmo pozīciju, apsteidzot Botasu par 0.087 sekundēm. Šī viņam ir pirmā “pole position” kopš 2008. gada, kad brazīlietis vēl pārstāvēja “Ferrari”.

Tikai no trešās pozīcijas startēs F1 čempionāta līderis Rosbergs, bet Hamiltons otrajā mēģinājumā izslīdēja, kā rezultātā palika desmitajā vietā. Kopā ar Rosbergu no otrās rindas startēs Fernando Alonso no “Ferrari”.

Hamiltons sasniedza labāko rezultātu pirmajā kvalifikācijas daļā, kamēr Rosbergs bija ātrākais otrajā. Tikmēr lielāko pārsteigumu Q2 sagādāja Sebastjans Fetels, kurš “Red Bull” māju posmā nespēja kvalificēties pirmajā desmitniekā. Jau pirmajā kvalifikācijas sesijā vācietis ierindojās tikai 15. pozīcijā, bet otrajā sesijā sasniedza 13. ātrāko rezultātu. Ņemot vērā Serhio Peresa sodu, četrkārtējam F1 čempionam svētdien būs jāstartē no 12. vietas. Tā būs trešā reize šosezon, kad Fetels nav kvalificējies “Top 10”.

Austrijas “Grand Prix” Q3 rezultāti:

1. Felipe Massa (Williams), 1:08.759
2. Valtteri Bottas (Williams), +0.087
3. Nico Rosberg (Mercedes), +0.185
4. Fernando Alonso (Ferrari), +0.526
5. Daniel Ricciardo (Red Bull), +0.707
6. Kevin Magnussen (McLaren), +0.756
7. Daniil Kvyat (Toro Rosso), +0.860
8. Kimi Raikkonen (Ferrari), 2.036
9. Lewis Hamilton (Mercedes), –
10. Nico Hulkenberg (Force India), –

Q1 un Q2 pozīcijas:

11. Sergio Perez (Force India)
12. Jenson Button (McLaren)
13. Sebastian Vettel (Red Bull)
14. Pastor Maldonado (Lotus)
15. Jean-Eric Vergne (Toro Rosso)
16. Romain Grosjean (Lotus)
17. Adrian Sutil (Sauber)
18. Esteban Gutierrez (Sauber)
19. Jules Bianchi (Marussia)
20. Kamui Kobayashi (Caterham)
21. Max Chilton (Marussia)
22. Marcus Ericsson (Caterham)

1 KOMENTĀRS

  1. Moch iespejams papetit un uzzinat kas notika Hamim, jo otraja meginajuma ta saslidesana izskatijas kaut kada nesaprotama, jo nedabuja flat spot uz prieksejam riepam un ari uz zales neuzbrauca, bet bremzesanas bridi peksni vienkarsi pakala sagriezas. biku izskatijas pec tehniskas problemas.
    zel ka jo ja vins butu bijis tuvak triniekam butu liela iespeja ka vins varetu samazinat lielako dalu rosberga atstatumu un butu incigaks turmakais cempionats..

  2. malacis Felipe! 🙂 var redzeet ka iet no rokas shii trase. iipashi liikums pirms taisnes.

    Rosbergs arvien uzstaajiigaak piesakaas uz titulu. vienubriid likaas ka Hamis aizbrauks ar daudziem punktiem priekshgalaa. bet nakaa. 🙂 ciinja par titulu turpinaas!

    kas Fetelam atkal notikaas? kvalu neredzeeju.

    • Kā tavs kumīrs apliecināja visiem zhurnālistiem,pēc kvalenes,tad viņš teica ka pietrūka ātrums!:) Ar vinja F1 bolīdu viss bija ok. nav brīnums ka kartējo reizi Rikiardo sprauzh labi iekšā viņam.un Fettela attiecības ar red bull pasliktinās,jo skatiens rauj uz Ferrari,jo zhurnālisti no SKY Sports ieminējās,pagaidām.ka Kimi ar šādu rezultātu( komanda laidīs viņu vaļā) un ferrari paliek brīvas vietas. un uz to pretende. S.Fettels,J.Bianchi,.