Bernijs Eklstons jau iepriekš izteicis vēlmi dalīt Formula 1 čempionātu divās klasēs. Taču ja iepriekš Eklstona plānos bija veikt tehniskas izmaiņas GP2 čempionāta mašīnām, tad tagad britu miljardieris vēlas atļaut pielāgot 2013. gada mašīnas, kas varētu būtiski samazināt izmaksas komandām, kas atrodas uz bankrota robežas. Šobrīd tiek runāts, ka tādejādi komandu budžets šai klasē varētu būt ap 15 miljoniem. Šai klasē braucošās komandas izmantotu Red Bull šasijas un Flavio Briatores pārziņā esošos Mecachrome dzinējus. Saprotams, ka komandas ar lielākajiem budžetiem čempionātā (Ferrari, Mercedes, McLaren) šo ideju neatbalsta.

Jau 2016. vai 2017. gadā F1 kalendārā varētu parādīties vēl viena sacīkste Arābijas pussalā. Kataras autosporta federācija izteikusi vēlmi rīkot sacensības Lozailas trasē, kur jau kādu laiku tiek aizvadītas sacensības MotoGP čempionātā. Tomēr šai idejai ir nopietna problēma – pirms kāda laika Bahreinas GP rīkotāji vienojās ar Berniju Eklstonu par to, ka tā būs vienīgā sacīkste kalendārā konkrētajā reģionā (Katara atrodas mazāk kā 100 kilometru attālumā no Bahreinas). Eklstons aicinājis abas iesaistītās puses uz kopējām pārrunām, tomēr atzīst, ka šobrīd kopsaucēju rast nav izdevies.

Red Bull braucējs Daniels Rikjardo viesojies pasaulslavenajā britu auto raidījumā “Top Gear”, kur labojis līdz šim Luisam Hamiltonam piederošo trases rekordu. Raidījumā līdz šim viesojušies daudzi vadošie F1 braucēji, kuriem tiek dota iespēja veikt apli ar “Suzuki Liana” automašīnu. Austrāļu braucējs veica trasi 1 minūtē un 42,2 sekundēs, tādejādi pārspējot Hamiltona rezultātu par 0,7 sekundēm, bet savu bijušo komandas biedru Sebastianu Fetelu par 1,8 sekundēm.

Piedāvājam nelielu fragmentu no intervijas “Top Gear” raidījuma laikā, kurā Rikjardo nākas tikt galā arī ar ne pārāk nopietniem jautājumiem: