Niko Rosbergs stāsta, ka viņa “Mercedes” komanda pilnībā neizprot, kāpēc viņa riepa pārsprāga piektdienas 2. treniņā. “Pirelli” riepu ražotājs uzskata, ka kādi ārēji apstākļi izraisīja problēmu, un viņi nevarēja atrast problēmu riepas struktūrā. Taču Rosbergs saka: “Problēma ir tā, ka mēs to neizprotam. Ir teorijas, taču nav pierādījumu. Tas ir nedaudz satraucoši.” Rosbergs piedzīvoja riepas pārsprāgšanu lielā ātrumā, Blanchimont līkumā, vienā no ātrākajām Spa trases sekcijām. Pēc šī incidenta, braucēju sanāksmes laikā, vairāki braucēji apsprieda “Pirelli” riepu drošību ar Čārliju Vitingu. Diskusijā iesaistījās vairāki bijušie pasaules čempioni.

Serhio Peress ir drošs, ka “Force India” komanda būs spējīga cīnīties par pjedestālu rītdienas Beļģijas GP izcīņā. Peress sacīkstei kvalificējās 5. vietā, taču startēs no ceturtās, jo priekšā esošais Romēns Grožāns saņēma sodu par ātrumkārbas nomaiņu. Peress ir optimistisks, par “Force India” iespējām cīnīties par pjedestālu: “Šī bija tiešām laba diena, un es esmu ļoti apmierināts ar savu apli Q3. Mēs bijām spējīgi uzlabot mašīnas balansējumu no vakardienas. un tas man deva daudz pārliecības. Mašīna bija daudz paredzamāka, un tas ļāva man izspiest maksimumu katrā līkumā. Es neredzu iemeslu, kāpēc mēs nevarētu cīnīties par pjedestālu. Šodienas ātrums man arī ļauj būt optimiskam, domājot par atlikušo sezonu.”

Fernando Alonso pēc kvalifikācijas jokoja, ka “McLaren-Honda” vajadzētu saņemt apbalvojumu par rekordlielo starta vietu sodu uz Beļģijas GP sacīksti. Vokingas komandai 105 starta vietu sods. Dubulta dzinēju nomaiņa “McLaren” braucējiem Alonso un Džensonam Batonam nozīmēja 55. un 50. starta vietu sodus uz svētdienas sacīksti. Taču pēc jaunajiem noteikumiem, kas tika ieviesti pēc Austrijas GP, braucēju neizmantotie starta sodi dzēšas, un sacīkstē nenākas braukt cauri boksiem, lai izciestu sodus. Runājot par šo situāciju, Alonso stāsta: “Mums vajadzētu saņemt torti, vai ko tamlīdzīgu – es domāju, ka tas ir pasaules rekords!” Alonso komandas biedrs Batons gan komentē: “Tas ir tikai skaitlis, un mēs tāpat startēsim no pēdējās starta pozīcijas, un tas neko nenozīmē.”

5 KOMENTĀRI

  1. Ārkārtējs notikums 1.formulā – plīsusi riepa! “Pirelli” meklē problēmu, braucēji spriež, bijušie pasaules čempioni diskutē…
    Ku-kū, mostamies no sapņainās komas! Lai cik tas dažam labam neizklausītos neticami, riepas mēdz plīst 😀

    • Pro – ku kuu, atmosties no komas..jā, riepas mēdz plīst, taču šādā gadījumā tas atspoguļojas riepas struktūrā neizbēgami, kas parāda uz riepas sākotnējo plīšanas iemeslu vai riepas ,,brāķi,, …tā kā šeit riepas struktūra ,,bija vesela,, , tad nu tāpēc Mercedesiem jālauž galvu par šo incidentu…comoon Pro…

  2. GP3 (kur gan krešu netrūka tāpat) arī šodien Blanchimont izejā viens aizgāja taisni, un kā izskatījās, dēļ plīsušas riepas (priekšējās labās). It kā pret barjerām atsitās ‘vieglā lenķī’, tomēr ganģeni atskaldīja gan..

    IMO ir zināma viela pārdomām, kuri borti kurā vietā tur prim Blanchimont šitā plēš riepas…