Pirmo reizi karjerā pole position ieguvis Daniels Rikjardo, kurš Monako ielās pārspēja abus “Mercedes” braucējus, kamēr viņa komandas biedram Maksam Verstapenam kvalifikācija avārijas dēļ beidzās priekšlaicīgi.

Q10Pirmā kārta sākās ar pamatīgu dūmu mākoni no Felipes Nasra “Sauber” mašīnas dzinēja un brazīlieša kvalifikācija beidzās tā īsti nemaz nesākoties. Sesija pat uz mirkli tika apturēta. Tai atsākoties, Fetels pārspēja “Mercedes” braucējus, bet sienā ietriecās Maksa Verstapena “Red Bull” formula, vēl vienu reizi apturot kvalifikāciju. Viņš gan pie rezultāta tika, tomēr tas nekonkurēja ar pārējiem braucējiem. Uz otro kārtu bez pārsteigumiem netika arī Ēriksons, Palmers, kā arī abi “Manor” braucēji.

Q11Otrā kārta tika aizvadīta krietni mierīgāk un izdevās izvairīties no incidentiem. Luiss Hamiltons uzrādīja pārliecinoši ātrāko apļa laiku, bet Rikjardo pēc tam, kad nodrošināja tikšanu uz izšķirošo kārtu, uzlaboja savu rezultātu ar supermīkstajām riepām, kas austrālietim ļaus rītdien sacīkstes uzsākt ar cietākām riepām kā konkurenti. No cīņas par pole position izstājās abi “Williams” un “Haas” braucēji, kā arī Batons un Magnusens.


Trešā kārta 
Hamiltonam iesākās kricatastrofāli. Viņa mašīnai jaudas zudums vēl pirms izbraukšanas no boksu celiņa. “Mercedes” mehāniķiem gan izdevās savest kārtībā viņa mašīnu. Pirmajos mēģinājumos labākais bija Rikjardo, bet “Ferrari” braucēji piekāpās arī Rosbergam. Hamiltons savu apli veica 3. vietā, bet Rosbergs uzlaboja savu rezultātu, tomēr Rikjardo pārspēt neizdevās. Niko Hilkenbergs savā pēdējā mēģinājumā pārspēja Raikonenu, kuram 5 starta vietu sods par pārnesumu kārbas maiņu, kas somu nostāda 11. starta pozīcijā.

Vai Rikjardo izdosies pole position pārvērst uzvarā? Cik augstu spēs tikt Raikonens un Verstapens? Vai nokrišņi iejauksies GP norisē? Atbildes uz visiem šiem jautājumiem tiks rastas rītdien pl. 15:00 pēc Latvijas laika.

 Cji9mlpWkAAhgi-

16 KOMENTĀRI

  1. Monako f#ck trase vēl izdarīs savas korekcijas sacīkstes gaitā-protams,ka pirmā starta vieta ir vērā ņemams pieteikums uzvarai (sevišķi šeit kur apdzīt praktiski nav iespējams nekur).bet kas zin…..varbūt lietus uzlīs un garlaicīgā šoperēšana pārvērtīsies kārtīgā ekšenā!:)

  2. nē, nē. es te nemēģinu nevienu provocēt. vienkārši būtu ļoti interesanti uzzināt ne tikai Edgara, bet arī Citu, kuri jūtas spēcīgi šinī jomā, viedokli šajā sakarā. jo – PĒC sacīkstes jau mēs VISI zināsim ko un kā vajadzēja darīt vai nedarīt…

  3. Šitādu spriedelešanu sakarā man tikai viens vecs anuks prātā nāk 😀
    Peld pa Nīlu krokodils un skatās -sēž makšķernieks. Krokodils štuko – piepeldēšu un prasīšu kā ķeras. Ja teiks,ka labi, tad teikšu, ka durakiem veicās. Ja teiks, ka slikti , tad teikšu, ka duraki nemāk ķert.
    Domāts -darīts. Piepeld izbāž galvu un prasa kā ķeras . Skan atbilde – peldi vien tālāk zaļais sūds 😀

  4. nu ok, ja ne ta ne. es, teiksim, domāju ka RB izspēlēja pamatotu risku ar noteikumu ka RIC dabūs pp(un to viņš izdarījā lieliskā! stilā) un ja sacīkste sākas daudzmaz sausā trasē un Daniels notur pozīciju, tad tālāk viņiem ir iespējas boksot kad vispiemērotāk, nevis sisties vienā kušķī ar visiem citiem līderiem un iesprūst satiksmē. Ja tas nostrādā, tad ģeniāli, ja ne tad . . . var jau protams pamaisīt avārijas itd itp, bet kas neriskē, tas nedzer šampānieti!

  5. Runājot par riepām – ļoti atkarīgs no konkurentu taktikas un starta. Ja Ric notur pozīciju, tad viņam ir lielākas iespējas sagaidīt safety car un veikt izdevīgāku pit-stopu. Bet tikpat labi konkurenti ar mīkstākām riepām var uz boksu rēķina tikt priekšā uzliekot supersoftus beigās. Ja zaudē startā, tad atliks vien gaidīt, kamēr konkurenti pitojas, bet pēc tādas aizkavēšanās no cietākām riepām var arī nebūt jēgas. Agra safety car gadījumā, gan nebūs jāmaina riepas un tad vadība garantēta.
    Īsumā atbilde Agrim – pareizo stratēģiju jānosaka sacīkstes laikā nevis pirms vai pēc. Sevišķi Monako, kur safety car scenāriji var būt jebkādi.

    • viss jau pareizi, saprotami un pamatoti, bet – īsa atbilde us īso atbildi – neviens uz dullo neko nedara – RB/RIC quali gadījumā kautkāds funktieris tam visam pamatā ta bija provēt startēt ar SS nevis US kā pārējie. bet ok