“Ferrari” jauno braucēju akadēmijas zvaigznei Čārlzam Leklerkam, kurš šobrīd atrodas GP3 čempionāta vadībā, “Haas” komanda dos iespēju piedalīties piecu F1 posmu pirmo treniņbraucienu sesijā. Tiek ziņots, ka astoņpadsmit gadus vecais monagasks ieņems Estebana Gutjeresa vietu Lielbritānijas, Ungārijas, Vācijas, Malaizijs un Abū Dabī posmu treniņos. Abas puses paudušas sajūsmu par šo vienošanos. Pērn Leklerks startēja F3 Eiropas čempionātā, kur kopvērtējumā ieņēma 4. vietu.

Bernijs Eklstons atklājis, ka ir gatavs atbrīvoties no vienas vai divām GP izcīņām Eiropā, neizslēdzot varbūtību, ka nākamās sezonas kalendārā varētu palikt vien 18 posmi. “Galu galā Formula 1 ir pasaules čempionāts, nevis Eiropas čempionāts,” pārliecinoši atzīst Eklstons. Vaicāts, kam jānotiek, lai Azerbaidžānu nepiemeklētu Turcijas, Korejas vai Indijas liktenis, F1 boss ir kodolīgs: “Jāsamksā!”

Četrkārtējais F1 čempions Alens Prosts asi kritizējis esošo TV translāciju formātu, norādot, ka esošie kameru izvietojumi un ‘on-board’ ieraksti neesot pietiekami aizraujoši, lai pārsteigtu skatītājus. Runājot par sacīkstēm Baku, Prosts uzskata, ka tikai kameru novietojums pēdējā trases līkumā spēja parādīt mašīnu patieso ātrumu. Tikmēr ‘on-board’ kameras, radot iespaidu, ka mašīnu vadāmība ir ļoti vienkārša un vairāk atgādina videospēli. Šī visa rezultātā viens no visu laiku  titulētākajiem sacīkšu braucējiem ir pārliecināts, ka jaunu līdzjutēju piesaistīšana būs krietni vien sarežģītāka, kā tas var’tu šķist.

5 KOMENTĀRI

  1. Par trases kamerām var piekrist, jo tās parasti tiek novietotas taisnes galā un redzēt var tikai līkuma ātrumu. Prasās arī taisnei blakus, tieši pirms bremzēšanas punkta, kādu kameru.
    Par onboard gan negribu piekrist. Vieglas vadāmības iespaidu rada riepu un degvielas taupīšana, kas liek braukt ļoti mierīgi.

  2. Ja kāds SibirjŅefķ vai NoriļskŅikeļ atrastu piķi Bērnijonkulim, varbūt pat ideja braukt ar ziemas riepām un vateņu koombinzonos Bērnijam uzreiz liktos interesanta… :D:D:D (tikai maz ticams, ka burjatus, urdjmurtus un šahtu strādniekus tas pasākums ieinteresētu)

  3. …šķiet atkal sakritība, ka Ferrari akadēmijas pārstāvis tiks ,,iefiltrēts,, Haas vienībā ..nez ko par šo teiktu Austins un vēl daži labi…protams, tam visam nav nekādas saistības vienam ar otru 😀 😀 😀