Latviešu komandai “Drive eO” šonedēļ notiekošajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās izdevies labot rekordu elektroauto klasē, pirmo reizi 20 kilometru garo distanci veicot ātrāk par 9 minūtēm. Kopējā ieskaitē Andra Dambja komandai līdz uzvarai pietrūka vien 6 sekundes. To paveica ar “Norma” šasiju un “Honda” turbodzinēju aprīkotā Romēna Dimā ekipāža. Francūzim šis ir otrais lielais triumfs ļoti īsā laikā, jo pagājušajā nedēļā viņam izdevās triumfēt Lemānas 24 stundu absolūtajā ieskaitē. Dimā izdevās gūt uzvaru Paikspīkā arī pirms diviem gadiem.

Trasi, kas sevī ietvēra 156 līkumus “Drive eO” braucējs Rīss Millens veica 8 minūtēs un 57.118 sekundēs, kas ir par 10 sekundēm ātrāk kā pagājušogad. Rekords kopējā ieskaitē pieder Sebastianam Lēbam, kurš to sasniedza 2013. gadā ar “Peugeout”, finiša līniju šķērsojot pēc 8 minūtēm un 13.878 sekundēm.

Savu tuvāko konkurentu elektroauto klasē Tecuju Jamano, kurš ierindojās 3. vietā arī kopējā ieskaitē, Latvijas komanda apsteidza par 9 sekundēm, kas nozīmē, ka mērķis – ar 1600 zirgspēku jaudīgo spēkratu nobraukt ātrāk kā 9 minūtēs – ir sasniegts.

Šogad Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībām apritēja 100 gadi, tomēr sacensības Kolorado štatā notiek 94. reizi. Pilnus sacensību rezultātus ir iespējams aplūkot ŠEIT.