Luiss Hamiltons izcīnījis pole position Spīlbergā notiekošajā F1 čempionāta Austrijas GP izcīņā. Britu pilots spēja uzrādīt ātrāko apli žūstošajā trasē, pārspējot savu komandas biedru Niko Rosbergu un Niko Hilkenbergu.

Kvalifikācijas pirmajā kārtā katastrofāli neveicās “Toro Rosso” braucējiem – Daņila Kvjats uz trases apmalēm salauza savas mašīnas aizmugures balstiekārtu, piedzīvojot iespaidīgu avāriju, kā rezultātā sesija tika apturēta. Tikmēr viņa komandas biedrs Karloss Sainss nobrauca malā dzinēja defekta dēļ. Nedaudz pārsteidzoši otrajā kārtā iekļuva “Manor” braucējs Paskāls Verleins.

Otrajā kārtā uz beigām tika solīts lietus, tādēļ braucēji steidzās izmantot iespēju apļa laikus uzstādīt laicīgi. Sesijā gan nepiedalījās Serhio Peress, kurš savas mašīnas balstiekārtu salauza pirmajā sesijā, bet spēja tikt līdz boksiem. Pirmo reizi šajā sezonā labāko desmit braucēju vidū tika Džensons Batons, bet pēdējās minūtēs atnāca arī solītais lietus.

Tas braucējiem pēdējā kārtā lika doties trasē ar pārejas laikam paredzētajām riepām. Trasei žūstot, braucēji strauji uzlaboja labākos apļu laikus, tomēr gala vārdu teica “Mercedes” braucēji, kas iekārtojās abās vadošajās pozīcijās, kad braucēji jau bija pārgājuši uz sausam laikam paredzētajām riepām.

Pārnesumu kārbas maiņas dēļ piecu starta vietu sodu saņēmuši Sebastians Fetels un Niko Rosbergs, kuru neveiksme piemeklēja šī rīta treniņbraucienos. Tas nozīmē, ka blakus Hamiltonam rītdien pl. 15:00 pēc Latvijas laika stāsies “Force India” braucējs Niko Hilkenbergs, bet trešā starta vieta Džensonam Batonam.

CmXOOXKW8AEm5Q1

8 KOMENTĀRI

  1. Paldies mūsējo darbam…izbaudīju šīs nedēļas nogales translācijas pilnā mērā…Aldis kā vienmēr padalījās ar interesantu informāciju un protams bija labi paklausīties studijā uzaicināto Andi Meilandu…
    ..žēl , ka Aldis ik pa laikam neiesaistās komentāru sadaļā , vismaz pietaupītos daļa no žults, un pietiktu ar pāris vārdiem, lai noliktu pie vietas ,,futbola fanus,, ..nu bet tas tā….
    …par šo posmu runājot – trases īpašnieki gan norausies pa biksēm pilnā apmērā…pāršāvuši pār strīpu….