Aizvadītajā nedēļas nogalē “Red Bull” trasē paralēli F1 čempionāta posmam norisinājās sacīkstes jaunajiem talantiem GP2 un GP3 sērijās.

GP2 posma pirmajā braucienā slikts starts padevās Sergejam Sirotkinam, kurš tikai ar 0.006 sekunžu pārsvaru ieguva pole position cīņā ar Antonio Džiovinaci. Vadības groži nonāca “Prema Powerteam” braucēju rokās, kuru starpā Gazlī izrādījās nedaudz ātrāks. Drīz vien sāka līt lietus, padarot trases pirmo sektoru gandrīz nebraucamu, kamēr trases otrā galā nekas neliecināja par nokrišņu iespējamību. Gazlī kļuva par pirmo upuri un pēc iestigšanas drošības joslā trasē devās drošības mašīna.

Vairāki braucēji devās boksos pēc vidēji slapjam laikam paredzētām riepām, tomēr galvenie ieguvēji bija “Campos Racing” braucēji Evanss un Gelaels, kā arī Filo Pacs Armands un Džimmijs Ēriksons, kuri savu pitstopu jau bija veikuši. Sacīkstēm atsākoties, apdzīšanu netrūka un līderpozīcijā nokļuva Rafaele Marčello, bet Džiovinaci uz mirkli pozīciju atguva pirms piekāpās vēl reizi uz boksu apmeklējuma rēķina. Kad Antons Markelovs avarēja boksu celiņā, sacīkstes nācās apturēt.

Tai mirklī visai īpatnēju manevru veica Armands, mašīnām dodoties boksos, apdzenot ne tikai Gelaelu un Evansu, bet arī drošības mašīnu. Apjukumu izraisījušais indonēzietis saņēma 10 sekunžu stop&go sodu, bet restartā savu spēkratu noslāpēja Džiovinaci. “Campos” braucēji saglabāja pirmās divas pozīcijas, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Marčello.

GP2 Armand

Otrais brauciens notika krietni mierīgākos apstākļos, ļaujot britiem aizņemt visu goda pjedestālu. Slapjajā trasē pārliecinoši notikumus kontrolēja Džordans Kings, izcīnot pirmo uzvaru savā GP2 karjerā. Drošības mašīna bija nepieciešama jau pašā sākumā, jo trasi nesadalīja Artūrs Piks un Šons Gelaels. 6 apļus pirms beigām, izslīdot Latifi mašīnai, jau atkal bija vajadzīga drošības mašīna. Tai braucot malā, Linss tika garām Marčello, liedzot itālim atkārtot pirmā brauciena sniegumu. Neveiksme Lukam Džiotto, kurš saslīdēja sacīkšu pēdējā līkumā, zaudējot 3 pozīcijas. >REZULTĀTI<

GP3 čempionāta treniņbraucienos smagu avāriju piedzīvoja bijušā F1 braucēja Žana Alezī dēls Džuljano. Trieciena brīdī uz braucēju iedarbojies 46 gravitācijas konstanšu liels spēks, kā rezultātā dakteri lieguši “Ferrari” jauno braucēju akadēmijas pilotam sēsties pie stūres Austrijas posmā.

Pirmajā braucienā notikumus pārliecinoši kontrolēja “ART” komanda. Kopvērtējuma līderis Leklerks no trešās pozīcijas startā nonāca vadībā,  tomēr pēdējos apļos uznākušais lietus padarīja apstākļus sarežģītākus. Lai gan Alekss Albons slapjā laikā bija ātrāks, Leklerku noķert bija par vēlu. Otrais brauciens gandrīz pilnībā tika aizvadīts aiz drošības mašīnas laikapstākļu dēļ. Tai dodoties malā, Ralfs Bošungs pašāvās garām Hjūzam un Perijam, kuri savā starpā sadūrās, iegūstot vadību. Pirmā brauciena varonis Leklerks saskrējās ar Tatjanu Kalderonu, par ko saņēmis 5 starta vietu sodu nākamajam posmam. >REZULTĀTI<

Līdz ar to GP2 kopvērtējumā vadībā ar 66 punktiem nonācis Marčello, neraugoties uz to, ka 8 braucienu laikā ne reizi nav finišējis augstāk par 3. vietu, tomēr rezultāti joprojām ir tik cieši, ka pēc nākamā posma 13 braucējiem ir teorētiskas iespējas atrasties čempionāta vadībā. Tikmēr GP3 Leklerka pārsvars pār Albonu ir 5 punkti un, visticamāk, tieši šo braucēju starpā izšķirsies tituls. Abu čempionātu nākamais posms tiks aizvadīts šonedēļ Silverstounā.