Deviņkārtējam pasaules čempionam rallijā Sebastianam Lēbam Latvijas RX bija īpašs posms. Izcīnīta pirmā uzvara savā rallijkrosa karjerā, turklāt valstī, no kuras nāk viņa galvenais mehāniķis. Pats Lēbs atzina, ka tieši mehāniķa meitiņas mudinājumi palīdzējuši sasniegt vēlamo rezultātu. Pēc sacensībām nolēmām aprunāties ar šīs dienas varoni.

RG: Nu tu esi izcīnījis uzvaru gan WRC, gan WTCC, gan pasaules rallijrosa čempionātā. Kāda ir galvenā atšķirība sajūtās pirmajai uzvarai?

SL: Kad izcīnīju pirmo uzvaru rallijā, vēl biju jauns zēns, bet šoreiz sajūtas ir neaprakstāmas, jo konkurence ir ārkārtīgi spēcīga un pagāja ilgs laiks, līdz mums tas izdevās. Trīs goda pjedestāli bez uzvarām tikai pastiprināja vēlmi pēc panākuma.

RG: Kurā brīdī saprati, ka to ir izdevies sasniegt?

SL: Pēdējā apļa laikā redzēju, ka man ir neliels pārsvars, un zināju, ka tagad atliek vien sasniegt finiša līniju, bet tad, kad esi pirmajā pozīcijā tu saproti, ka jāturpina koncentrēties, bet tieši šādos brīžos mēdz parādīties kļūdas.

RG: Pēc šāda posma ceri uz lietu arī nākamajos posmos?

SL: Ne obligāti! Mēs pierādījām, ka esam ātri arī sausos laikapstākļos. Kopš Barselonas jūtam, ka esam veikuši lielu progresu, tādēļ domāju, ka varam mēģināt turpināt demonstrēt šādu ātrumu jebkādos apstākļos.

RG: Vai plāno turpināt savas rallijkrosa gaitas arī nākamgad?

SL: Jā, arī nākamsezon gatavojos startēt “Team Peugeot-Hansen” sastāvā.

Lēbs, Hansens, Ekstrems, Latvia RX

Sebastiana Lēba komentārs preses konferencē: “Šī diena izvērtās ļoti veiksmīgi! Esmu priecīgs, par šodienas rezultātu. Pirms sezonas par mērķi izvirzījām uzvaru vismaz vienā posmā. Sezonas vidū izskatījās, ka to var arī neizdoties sasniegt, bet tā kā mana mehāniķa meita pieprasīja uzvaru, tad nekas cits neatlika kā to paveikt! Testi noteikti palīdzēja. Zinājām, ka šodien līs lietus un pirms tam šādos apstākļos nebijām pārāk spēcīgi. Patīkami pārsteidza skatītāju pūlis, kas bija ļoti pozitīvs un atmosfēra šajā nedēļas nogalē ir vārdiem neaprakstāma. Jaunas trases mēdz zaudēt savas īpašības pēc vairākiem braucieniem, tomēr organizatori bija paveikuši lielisku darbu un segums palika nemainīgs!