Kamēr Latvijas RX paddokā notika aktīva krāmēšana, lai jau varētu doties prom, mēs izmantojām iespēju noķert vairākus braucējus uz īsām sarunām.

Reinis Nitišs
Nitišs Biķernieku trasē tālāk par pusfinālu netika, paliekot 5. vietā savā pusfināla braucienā: “Es nevarētu teikt, ka kaut kas neizdevās, bet manuprāt izdarījām maksimumu, ko varējām izdarīt. No mašīnas izspiedu to ko varēju. Šobrīd izskatās, ka nav iespējams ātrāk pabraukt. Varbūt ir, bet šobrīd no mūsu skatupunkta, braucu visātrāk no trijām komandas automašīnām, tā kā prieks par to. Protams, nav rezultāts tāds, kā gribētos, bet tas ir likumsakarīgs mūsu ātrumam, un nebija mums ātruma, lai iebrauktu finālā.”

Jēkabpilietis arī stāsta, ka šī sezona viņam ir noslēgusies, taču jau tiek domāt par nākamo sezonu: “Man šis bija pēdējais sezonas posms. Vācijā būšu kā skatītājs. Uz Argentīnu noteikti nebraukšu. Tā kā šogad rallijkross vairāk nē, bet būs citi pasākumi, par kuriem tuvākajā laikā ziņosim faniem. Uz nākamo sezonu sarunas ir jau sen un ilgi norit, bet neko smalkāk nevaru pateikt. Arī neviena komanda nevar apstiprināt man jā vai nē, darām vai nedarām, tā kā vēl nedaudz laika ir. Šoreiz gribētos gan uzzināt laicīgāk, nekā pagāšgad, lai vismaz iesākoties jaunajam gadam noteikti zinātu, kur es braukšu.”

Reinis Nitišs. Foto: Edgars Beļakovs
Reinis Nitišs. Foto: Edgars Beļakovs

Jānis Baumanis
Arī Baumanis apstājās vienā pusfinālā ar Nitišu, taču viņam tālāk tikt neļāva nolūzis stūres stienis: “Pusfinālā diezgan labs starts, Timijam Hansenam tieši otrādāk – tas nesanāca, bet uz starta taisnes neliels kontakts ar Sebastianu Lēbu, un jau tajā brīdī stūres stienis bija salocīts, jo stūre stāvēja diezgan pamatīgi pa labi. Izbraucot uz nākamo taisni, līkums iet pa kreisi, bet man stūre vēl joprojām ir diezgan traki sagriezta. Apdzinu Lēbu, biju jau otrajā pozīcijā, bet jau grants sekcijas pirmajā pagriezienā jutu, ka kaut kas nav labi, jo mašīna gandrīz vispār negriezās. Sapratu, ka stūre ir bojāta, un būs grūti tālāk cīnīties. Cerēju, ka vismaz varēšu turpināt kaut kādā veidā, bet pēc otrā tramplīna pamattrasē, nosēžoties stūres stienis pārlūza, un ietriecos barjerās. Bet nu neko darīt, tāds sports.”

“Kopumā nedēļas nogalē domāju, ka ir ļoti labs sniegums parādīts. Lielā mērā arī pateicoties skatītājiem, jo tās emocijas visu laiku bija diezgan pacilājošas un augstā līmenī, un skatītāji darīja visu, lai tas posms būtu tiešām baudāms, un arī ļoti daudz emociju ieguvu, tā kā liels paldies visiem skatītājiem!

Uz Vāciju došos viennozīmīgi ar pozitīvām domām. Gan es, gan Timurs uzrādījām pāris ļoti labus gan apļa laikus, gan kvalifikācijas braucienus, tā kā zinām, ka komandai ir iekšā, un mašīnas var pabraukt, ir tikai jāmeklē pareizie regulējumi un jācīnās tālāk!”

Foto: Edgars Beļakovs
Jānis Baumanis. Foto: Edgars Beļakovs

Peters Solbergs
Iepriekšējo divu sezonu čempions piedzīvoja savu lielāko neveiksmi rallijkrosā, pirmo reizi neiekļūstot pusfinālā. Tas viņam neizdevās, jo tiesneši piesprieda diskvalifikāciju no Q2. Par Biķernieku trasi viņš ir sajūsmā, taču nespēj slēpt savu sašutumu par tiesnešu lēmumu: “Trase ir lieliska, labi organizēta. Noteikti viena no labākajām sacīkstēm šajā sezonā.”

Solbergs arī ļoti reālistiski skatās uz cīņu par titulu: “Nav iespējams uzvarēt kopvērtējumā. Es zaudēju 34 punktus, tās ir beigas.”

Peters Solbergs. Foto: Edgars Beļakovs
Peters Solbergs. Foto: Edgars Beļakovs

Kevins Hansens (Saruna notika brīdī, kad Tomijs Rustāds tika diskvalificēts, bet vēlāk viņam uzvara tika atgriezta)
“Tas ir tiešām fantastiski būt Eiropas čempionam, jo mans tētis to izdarīja tik daudz reizes, laikā, kad uzaugu. Izcīnīt piekto uzvaru šosezon bija ļoti īpaši [Uzvarēja Tomijs Rustāds, kuram uzvara tika atņemta, bet pēc apelācijas atkal atgriezta], lai gan nedaudz savādā veidā, jo Tomijs tika diskvalificēts no fināla. Man Rīgā bija tiešām grūts fināls, tāpēc esmu tiešām priecīgs, ka izdevās no 6. vietas aizcīnīties līdz uzvarai. Šis ir bijis traks gads, un šī ir piektā uzvara, visas trofejas ir nonākušas pie mums un tas ir lieliski.”

Tā ir tiešām lieliska trase, man tā ļoti patīk. Mēs šeit aizvadījām testus jūlijā, un man izdevās veikt pāris apļus. Mums šonedēļ bija dažādi laikapstākļi, gan sauss, slapjš, un jāsaka, ka trase ir lieliska abos. Šobrīd šis ir labāk organizētais posms pasaulē, es domāju. Cerams, nākamajā sezonā, varēšu doties augstāk. Es varu izdarīt vairāk, nekā vinnēt visas Eiropas čempionāta sacīkstes. Cerams, ka varēšu to izdarīt, un esmu gatavs tam.”

Kevins Hansens. Foto: Edgars Beļakovs
Kevins Hansens. Foto: Edgars Beļakovs

Tomass Topi Heikinens
Ārī Matiasa Ekstrema komandas bieds Tomass Heikinens uzskata, ka posms aizvadīts diezgan labi: “Tā bija viena no labākajām sacīkstēm. Mums bija labi momenti, bet bija arī sliktāki. Mums bija labs ātrums visas nedēļas nogales gaitā. Man bija neliels kontakts 2. līkumā pusfinālā, tāpēc nevarēju sasniegt priekšā esošo Hansenu. Bija žēl palikt 4. vietā, un neiekļūt finālā.”

Arī Heikinens piekrīt visiem pārējiem braucējiem par Biķernieku trasi: “Tā ir jauka. Tā ir jauna trase, un tajā ir tiešām jautri braukt. Tribīnes esot bijušas izpārdotas, tāpēc bija patīkami redzēt tik daudz skatītājus.”

Heikinena pārstāvētā “EKSRX” komandu šobrīd ir tikai sešus punktus priekšā “Peugeot-Hansen”. Soms atzīst, ka komanda darīs visu, lai izcīnītu titulu komandu ieskaitē: “Tagad mums smagi jāstrādā, lai tas izdotos. Vēl joprojām cīnāmies par katru punktu sacīksti no sacīkstes, un gaidām labu iznākumu sezonas beigās.”

Tomass Heikinens. Foto: Edgars Beļakovs