Šodien ticis paziņots 2017. gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta sezonas kalendārs, kurā vieta septembra vidus daļā atvēlēta arī Latvijas RX posmam Biķernieku trasē. Tikmēr no kalendāra pazudis ir posms Argentīnā, kura vietā būs sacīkste Dienvidāfrikā.

Nākamgad sacensību sezona sāksies divas nedēļas agrāk nekā šonedēļ, Barselonas “Circuit de Catalunya” trasē, kur posms norisināsies 1. un 2. aprīlī. Tālāk WorldRX braucēji dosies uz Portugāli, kur Montalegres trasē 22. un 23. aprīlī tiks aizvadīts sezonas otrais posms.

No 5.-7. maijam pasaules labākie rallijkrosa piloti sacensības aizvadīs vienuviet ar DTM atklāšanas posmu, Hokenheimas stadiona sekcijā izveidotajā rallijkrosa trasē. Turpinājumā Lielbritānijas, Beļģijas, Norvēģijas, Zviedrijas, Kanādas un Francijas posmiem datumi netiek mainīti, taču Latvijas posms nākamsezon notiks divas nedēļas agrāk – 16. un 17 septembrī.

Pēc sacensībām Rīgā, nākamais posms norisināsies Vācijas Esteringas trasē 30. septembrī un 1. oktobrī, kamēr sezona noslēgsies 11.-12. novembrī, jaunizveidotajā Kilarnejas trasē Keiptaunā, Dienvidāfrikas republikā.

FIA Eiropas rallijkrosa čempionāts Superkāriem notiks vienlaicīgi ar pieciem Pasaules RX posmiem. Čempionātā joprojām iekļauti posmi Spānijā, Norvēģijā, Zviedrijā un Latvijā. Tikmēr vienīgā izmaiņa skars Beļģijas posmu, kura vietā iekļauts posms Francijā. Super1600 klases čempionātā būs seši posmi Portugālē, Beļģijā, Zviedrijā, Francijā, Latvijā un Vācijā), bet TouringCar čempionāta uzvarētājs tiks noskaidrots piecos posmos – Spānijā, Beļģijā, Lielbritānijā, Norvēģijā un Vācijā.

RX Lites klasē, kura nākamsezon sauksies RX2, tiks aizvadīti septiņi posmi, turklāt, pirmo reizi RX Lites čempionāts norisināsies trijos dažādos kontinentos – Eiropā, Ziemeļamerikā (Kanādā), un Āfrikā (Dienvidāfrikas republikā).

 Latvijas RX posma organizētājs un RA EVENTS direktors Raimonds Strokšs stāsta: “Esmu ļoti gandarīts, ka arī 2017. gadā pasaules rallijkrosa čempionāts Latvijā ieradīsies septembrī, kad Rīgā varēsim sagaidīt daudzos skandināvu rallijkrosa fanus, kas tik lielā skaitā, noorganizējot pat vairākus čarterreisus, bija ieradušies uz šogad Biķerniekos notikušajām sacensībām.

Turklāt, mūsu atrašanās sezonas otrajā pusē, kad sezonas finišs ir vien dažu braucienu attālumā, noteikti ļauj Latvijā paredzēto braucienu startus sagaidīt ar lielāku sportisko intrigu. Nav noslēpums, ka sezonas izskaņā katram punktam, kaut tikai psiholoģiski, bet ir lielāka nozīme!

Liels prieks, ka mums izdevies arī saglabāt vietu FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta kalendārā, un Rīgā ieradīsies maksimāli liels skaits jaudīgo Supercar automašīnu. Turklāt, nākamgad tieši Biķerniekos notiks arī priekšpiedziņas klases Super1600 sacensību posms, kurā ar panākumiem – izcīnot čempiontitulu, piedalījušies mūsu talantīgie puiši Reinis Nitišs (2013) un Jānis Baumanis (2015), un šogad startēja arī Jāņa brālis Artis Baumanis! Paredzu, ka šī būs lieliska ziņa arī mūsu kaimiņiem igauņiem un lietuviešiem, kuru piloti cīnās tieši šajā ieskaites klasē, ļaujot Latvijas sacensībām kļūt par gaidītu notikumu visu Baltijas valstu autosportistiem!”

 2017. GADA PASAULES RX KALENDĀRS*

  1. SPĀNIJA – BARSELONA – 1/2 APRĪLIS
  2. PORTUGĀLE – MONTALEGRE – 22/23 APRĪLIS
  3. VĀCIJA – HOKENHEIMA – 4/5/6 MAIJS
  4. BEĻĢIJA – METĒ – 13/14 MAIJS
  5. LIELBRITĀNIJA – LIDENHILA – 27/28 MAIJS
  6. NORVĒĢIJA – HELLA – 10/11 JŪNIJS
  7. ZVIEDRIJA – HEJESA – 1/2 JŪLIJS
  8. KANĀDA – TRUĀRIVJĒRA – 5/6 AUGUSTS
  9. FRANCIJA – LOEAKA – 2/3 SEPTEMBRIS
  10. LATVIJA – RĪGA – 16/17 SEPTEMBRIS
  11. VĀCIJA – ESTERINGA – 30 SEPTEMBRIS/01 OKTOBRIS
  12. DIENVIDĀFRIKAS REPUBLIKA – KEIPTAUNA – 11/12 NOVEMBRIS

*Decembrī tas vēl jāapstiprina FIA pasaules motoru sporta padomē

Foto: FIAWorldRallycross.com
2017. gada kalendārs. Foto: FIAWorldRallycross.com