auer-lukasmercKā nākamais “Mercedes” juniors rindā uz debiju Formulā 1 varētu būt Gerharda Bergera māsas Klaudijas dēls Lukass Auers, kurš šogad startēja DTM čempionātā. Šī brīža “Mercedes” juniori Paskāls Verleins un Estebans Okons nākamajā sezonā ļoti iespējams varētu pāriet uz jaunām komandām – vācietis uz “Force India” un francūzis uz “Renault”. Tas atbrīvotu vietu “Manor” komandā kādam no “Mercedes” nākamajiem talantiem. Šogad Auers DTM kopvērtējumā finišēja tikai 12.vietā, taču viņš izcīnīja uzvaru Lauzicringā un otro vietu Nirburgringas otrajā sacīkstē. “Ja Lukas plāno ienākt Formulā 1, tad viņam ir nepieciešams stabils sniegums DTM sērijās,” paziņoja viņa tēvocis Gerhards Bergers.

Džordans Kings, kurš šogad startē GP2 sērijās un pagaidām ieņem piekto vietu kopvērtējumā, plāno debitēt Formulā 1 2017.gadā “Manor” vienības sastāvā. Brits jau šīs nedēļas nogalē Ostinā pārstāvēs “Manor” komandu piektdienu treniņos. Nevar aizmirst, ka Džordans ir turīgā britu supermārketu ķēdes “Sainsbury” īpašnieka Džastina Kinga dēls. “Šajā nedēļas nogalē es centīšos sevi parādīt no vislabākās puses,” paziņoja Džordans Kings pirms savas debijas “Manor”. “Par nākamo gadu vēl neesmu drošs, bet es tēmēju uz Formulu 1.”

Foto: Aldis Putniņš
Foto: Aldis Putniņš

Kevins Magnusens joprojām ir neziņā par savu nākamā gada likteni. Dānis šajā nedēļā savā tvitera kontā atzina, ka arī kļūst nepacietīgs un gaida atbildi no “Renault” komandas, tomēr Magnusens noliedza izskanējušās baumas par to, ka viņš varētu gluži kā viņa tēvs savulaik pāriet uz IndyCar sērijām un konkrēti uz Maikla Andreti komandu jau pirms nākamās sezonas. Tostarp eksperti norāda, ka garā komunikācija tviterī no Magnusena puses ir bijis stratēģiska gājiens, lai parādītu saviem esošajiem darba devējiem, ka viņam ir piedāvājumi arī no citām sērijām. Dānijas prese ziņo, ka Magnusenam ir zināmas, tomēr salīdzinoši nelielas iespējas pāriet arī uz “Force India”, “Williams” vai “Haas” komandām.